Patronen ja Kokkonen kahdeksi viikoksi Hokkiin

Hokin rivit vahvistuvat Iisalmen Peli-Karhuista lainalla tulevilla hyökkääjällä Eetu Patrosella ja puolustaja Anton Kokkosella. Kaksikon lainapesti Kajaanissa kestää alustavasti neljän ottelun ajan. IPK:lla on tarvittaessa oikeus kutsua pelaajansa takaisin Iisalmeen.

Hokkiin liittyvällä Eetu Patrosella lainapesti on paluu Hokki-paitaan. Patronen pelasi kajaanilaisjoukkueessa kaudella 2015–2016 yhteensä 39 ottelua tehoin 3+1. Alkukauden aikana Patronen on pelannut yhdeksässä ottelussa ilman tehopisteitä.

– Patronen on duunariosaston mies. Meillä on pienikokoinen hyökkäys, joten kamppailut ja taklaukset hyökkäyspäässä ovat siitä johtuen jääneet vähiin. Eetu tuo sinne sellaista ryminää ja hässäkkää, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen kertoo.

24-vuotias Anton Kokkonen on alkukauden aikana pelannut Mestiksessä yhdeksän ottelua ja saanut niissä yhden syöttöpisteen. Suomi-sarja on Kokkoselle tuttu sarja, sillä kaudella 2014-2015 hän oli sarjan puolustajien maalipörssin kärkinimi ja seuraavalla kaudella hän voitti puolustajien syöttöpörssin.

– Kokkonen on erittäin hyvä kiekollinen puolustaja ja hän on hyvä lisä meille. Meidän puolustuksessa nuoret pelaajat ovat olleet kovalla rasituksella ja siihen saadaan helpotusta nyt. Kokkonen tulee pelaamaan ylivoimaa heti, Niiranen valottaa.

Molemmat IPK:sta lainalle tulevat pelaajat ovat Hokki-luotsille tuttuja. Patronen pelasi Niirasen alaisuudessa IPK:ssa kausilla 2014-2015 ja 2016-2017. Kokkonen sen sijaan pelasi Niirasen alaisuudessa IPK:ssa kaudesta 2014-2015 lähtien.

– Molemmat tietävät minut ja meidän pelitavan. Samalla minä tiedän, mitä heiltä saa ja mitä heiltä voi odottaa.

– Meidän A-junioreilla on tärkeät kotipelit edessä ja tämän avulla voimme auttaa heitä. Meillä on pelannut nuoria välillä kohtuuttomankin isolla peliajalla, nyt saamme käytettyä heitä A-junioreissa, jossa he pystyvät parempaan kiekolliseen peliin.

Tilastot – Anton Kokkonen

Tilastot – Eetu Patronen

Anton Kokkonen (vas.) ja Eetu Patronen liittyivät Hokin harjoitusvahvuuteen perjantaiaamuna.