Piipposen kolmannen erän maalit toivat voiton Hokille

Kajaanin Hokki palasi maajoukkuetauolta voitokkaasti, kun Espoo United kaatui vieraissa lukemin 1–3 (0-1, 1-0, 0-2). Kajaanilaismiehistön viikonloppu ei ole vielä ohi, sillä lauantaina linnapaidat kohtaavat TUTOn vieraissa. 

Hokki palasi maajoukkuetauolta pirteällä jalalla, eikä perjantaista ottelua kerennyt kulua kuin vähän vajaat kolme minuuttia ennen kuin Hokki siirtyi johtoon. Markus Korkiakoski voitti aloituksen viivaan Risto Mattilalle, joka polkaisi ylös, väisti kaksi Unitedin pelaajaa ja iski terävän kudin Rasmus Tirrosen ohi.

Ottelun toista maalia jouduttiin odottamaan toisen erän puoleenväliin asti, kunnes Victor Westermarck toi espoolaisjoukkueen tasoihin. Tasoitusmaalin jälkeisessä vaihdossa ottelu otti ikävän käänteen. Vain 24 sekuntia myöhemmin Jiri Veistola taklasi Reko Tornbergia selästä laitoihin ulosajon arvoisesti. Myös espoolaisten puolustus oheni yhdellä pelaajalla toisessa erässä, kun Jimi Santala joutui lähtemään kaukalosta paareilla.

Kolmannen erän alussa Hokki nousi takaisin keulille ylivoimalla. Niklas Näppi levitti Timo Hiltuselle, jonka laukauksen irtokiekon Joni Piipponen iski maalin perukoille. Piipponen antoi ottelulle myös viimeisen sinetin 29 sekuntia ennen nostamalla kiekon tyhjään maaliin. Piipposen kolmannen erän osumien turvin Hokki kasvatti pistetiliään kolmella pisteellä loppulukemin 1–3.

— Ensimmäisessä erässä oltiin hyvin pelin juoksussa mukana ja minun mielestä myös pelin päällä. Toinen erä oli todella vaikea, siinä roikuttiin mukana pelissä loistavalla maalivahtipelillä. Illan teemaa, luonnepuolta ja luonnepelaamista, kaivettiin esiin siinä toisen erän jälkeen ja joukkue vastasi hyvin huutoon. Viimeinen erä oli juuri sellaista taistelua mitä näissä peleissä tarvii olla vieraskentällä, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi.

Sami Väliharju venyi kiekon tielle 32 kertaa Espoossa. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Otteluennakossa Laukkanen peräänkuulutti isojen pelaajien esiinastumista isossa pelissä. Siihen huutoon vastasi ykkösketju, joka vastasi Hokin illan kaikista kolmesta maalista.

— Minun mielestä ei hirveästi tarvitse aina nostaa nimiä, mutta kyllähän tänään meillä oli selkeä ykkösketju, eli Korkiakosken ketju. Lisäksi Mattilan pitää olla tässä tilanteessa joukkueen ykköspuolustaja ja sen roolin hän hoiti. Tietysti Väliharju maalinsuulla oli myös sellainen pelaaja, jonka esitystä ei ainakaan heikoksi pysty sanomaan, Laukkanen arvioi.

Hokin ottelut jatkuvat heti lauantaina, kun linnapaidat matkaavat Turkuun TUTOn vieraaksi.

— Jokainen tietää, että aina kun TUTOa vastaan pelataan, varsinkin Turussa, on pelillinen haaste kovinta a-luokkaa. Sitä ei tarvitse sen enempää kenellekään toitottaa, että rutiinisuoritus ei riitä huomenna mihinkään. Tässä hetkessä oma miete on, että ottelun alkuun valmistautumisen täytyy onnistua hyvin, että päästään peliin heti kiinni. Antaa illan kuitenkin kirjoittaa oman käsikirjoituksensa, Hokki-luotsi päättää.

Maalit:
2.56 0-1 Mattila (Korkiakoski)
30.48 1-1 V. Westermarck (Järvelä)
43.53 1-2 Piipponen (Hiltunen, Näppi) YV VoM
59.31 1-3 Piipponen TM

Torjunnat:
Sami Väliharju 9+16+7=32
Rasmus Tirronen 11+9+5=25

Jäähyt:
Hokki 2x2min
Espoo United 3x2min 1x5min 1x20min (Veistola)

Yleisöä: 1179

Seuraava ottelu: TUTO Hockey – Hokki la 18.2
Seuraava kotiottelu: Hokki – SaPKo  ke 22.2