Piristynyt Hokki voittoon Jokipojista

Kajaanin Hokki palasi takaisin voittokantaan kaatamalla Jokipojat perjantaina lukemin 4–3 (1-1, 2-0, 0-2, 1-0) pirteän esityksen jälkeen. Linnapaidat jatkavat otteluitaan perjantaina vierailemalla KeuPa HT:n luona.

Keskiviikkona Hermestä vastaan tappioon taipunut Kajaanin Hokki jatkoi kamppailujaan pudotuspelipaikasta perjantaina kohtaamalla Jokipojat kotonaan. Ottelun maalinteon aloittamisesta vastasi vierasjoukkue ajassa 9.26. Tuomas Huhtanen löysi Lauri Hukkasen vapaana Hokki-maalin edestä ja Hukkanen nosti kauden avausmaalinsa Sami Väliharjun ohi. Kajaanilaisjoukkue kiri tasoihin ennen ensimmäisen erän päätöstä. Joel Olkkonen kampitti läpiajoon päässeen Christoffer Seppelinin, joka loukkaantui tilanteessa, jonka takia rangaistuslaukausta tuli suorittamaan Joni Piipponen. Rankkarista Piipponen upotti kiekon varmasti Samuel Jukurin kilpipuolen ylänurkkaan.

— En viitsi alkaa tuomareista sen enempää, mutta onhan tämä uskomatonta. Tuomari sanoo, että he tarkistavat oliko Piipponen kentällä rankkarin tullessa. Ei ollut kentällä todennäköisesti. ”Papulta” hyvä veto, Piipponen pääsee ampumaan ja Seppelin menee käsi paketissa pukukoppiin. Mutta ei tämä silleen mene, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen jyrähti.

— Se mitä pelin aikana tapahtuu, ja ”Turbokin” varmaan allekirjoittaa, niin jokainen valmentaja tekee kaikkensa, että oma joukkue voittaa. Siitä, mitkä säännöt ovat, en ole niin kouluja käynyt ja kirjoja lukenut. Siellä on neljä kappaletta sellaisia henkilöitä, joiden pitäisi tietää, ovatko tulkinnat oikeita vai vääriä, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen vastasi.

Joni Piipposen rangaistuslaukaus puhutti ottelun jälkeen. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Toisessa erässä Hokki otti ottelusta tukevan otteen, jota kuvastaa hyvin erän laukaukset, jotka menivät Hokille 18-5. Erän alkuun Niklas Näppi onnistui toimittamaan kiekon ärjypaitojen maaliin, mutta Hokin epäonneksi tilanne tuomittiin paitsioksi. Ajassa 24.49 Hokki karkasi johtoon, kun Markus Korkiakoski viritti ylivoimalla vastustamattoman rannelaukauksen ohi Jukurin. Mylläkkä joensuulaisjoukkueen päädyssä sai vielä lisäpalkintoa toisen ylivoimamaalin muodossa pari minuuttia ennen erän loppua. Teemu Huttu tarjoili neliön läpi syötön toiselle puolelle Timo Hiltuselle, jonka veto painui jäitä pitkin Jokipoikien maaliin.

Kolmannessa erässä Hokki alkoi puolustaa johtoasemaansa passivoitumatta kuitenkaan liikaa. Jokipojat tulivat kuitenkin Heikki Puustisen ja Jaska Ojanperän 24 sekunnin sisään tekemillä salamamaaleilla tasoihin ottelun viimeisen kolmen minuutin aikana, joten voittajaa jouduttiin hakemaan jatkoajalla.

Jatkoajalla Hokin pisteiden takuumiehiksi nousivat Väliharju ja Näppi. Ensin Väliharju nollasi Lauri Huhdanpään komealla torjunnalla, jonka jälkeen Näppi naulasi loppulukemat 4–3 toiseen päähän.

— Pelattiin hyvä peli ja oltaisiin ansaittu kolmekin pistettä. Siinä nähtiin myös Jokipoikien hyvyys, ei hirveän montaa paikkaa tuohon kolmanteen erään tullut, mutta kun tuli niin tehokkuus oli hyvää luokkaa ja siitä rinnalle. Onneksi lisäpiste tuli meille, Hokki-luotsi arvioi.

— Jos laajemmin miettii viimeistä neljää peliä, joukkue on kolme voittanut ja vastassa on ollut ihan kärkipään joukkueita. Pelataan tosi pienellä materiaalilla tuon puolustuksen osalta. Kapteenistokin kävi eilen kyselemässä, että mikä tässä on tilanne seurajohdon osalta. Kaksi kuukautta sitten (Mikael) Seppälä lähti KalPaan ja sen jälkeen ollaan odotettu uutta puolustajaa kuin kuuta nousevaa, mielestäni tarvitsemme kaksi.

— Kapteenistokin oli vähän sitä mieltä, että onko seurajohto heittämässä joukkuetta bussin alle. Jos päästään playoffeihin, ei olla valmiita panostamaan menestykseen, jos joudutaan karsintaan, me pelataan vajaalla. Se on tylyä noille pelaajille, he ovat tehneet huhtikuusta asti hommia tälle kaudelle. Hattua täytyy nostaa tuolle joukkuelle, pirun ylpeä, Laukkanen päättää.

Niklas Näppi ratkoi voiton Hokille jatkoajalla. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Maalit:
9.26 0-1 Hukkanen (Huhtanen, Muranen)
14.12 1-1 Piipponen RL
24.49 2-1 Korkiakoski (Mattila, Näppi) YV
37.50 3-1 Hiltunen (Huttu, Ollikainen) YV
56.52 3-2 Puustinen (Lehtinen, Akkanen)
57.16 3-3 Ojanperä (Larinmaa, Halonen)
64.31 4-3 Näppi (Tanhua, Korkiakoski) VoM

Torjunnat:
Sami Väliharju 6+2+8+3=19
Samuel Jukuri 12+5+10+1=28

Jäähyt:
Hokki 1x2min
Jokipojat 5x2min 1x10min

Yleisöä: 519

Seuraava ottelu: KeuPa HT-Hokki pe 3.2
Seuraava kotiottelu: Hokki-Kiekko-Vantaa la 4.2