Pistelinko Samuel Salonen siirtyy Hokkiin – ”Tärkeä palanen tuloskenttiin”

Kajaanin Hokki saa kauden alla kovan vahvistuksen, kun laitahyökkääjä Samuel Salonen liittyy Hokin vahvuuteen. Salosen sopimus on yksivuotinen.

Sport-kasvatti Samuel Salonen, 25, on pelannut urallaan aiemmin Mestiksessä JYP-Akatemian, KeuPan ja Peliittojen paidassa. Salonen on summannut pelaamissaan 177 Mestis-ottelussa tehot 52+91=143.

Parhaalla kaudella 2016–2017 Salonen teki KeuPassa 49 otteluun tehot 17+37=54 ja oli Mestiksen pistepörssin kolmas. Salonen on pelannut urallaan myös kaksi liigaottelua Pelicansissa.

– Saamme Salosesta meille tärkeän palasen tuloskenttiin. Hän on osoittanut aikaisemmilla kausilla kuuluvansa sarjan kärkihyökkääjiin ja hänellä olisi ollut muitakin ottajia. Hän on hyvä peliä tekevä hyökkääjä ja lisäksi hänellä on hyvä laukaus, Hokin urheilutoimenjohtaja Joonas Karjalainen kuvailee.

Salonen kuvailee itseään taitavaksi ja tehokkaaksi pelaajaksi.

– Hokki saa minusta hyökkäyspäähän hyvän pelaajan ja aiemmilla Mestis-kausilla olen pystynyt tekemään hyvin tehoja. Ehkä nykyään olen monipuolisempi pelaaja kuin ennen, Salonen näkee.

– Pukukopissa olen tällainen perusvaasalainen avoin henkilö. Tuskinpa olen kuitenkaan yhtä kovasti äänessä kuin Seppelinin Christoffer tai Harjulan Jarkko, Salonen naureskelee.

Salonen teki kesällä sopimuksen Slovakian pääsarjassa pelaavan HK Dukla Michalovcen kanssa. Sopimus kuitenkin purettiin hiljattain.

– Se oli monilta osin erikoinen kuvio. Seura hankki venäläispuolustajan ja aloin itsekin aistia, että kohta lähden menemään. En tiennyt itsekään omaa roolia ja miksi seura minut sinne hankki. Itäblokki on itäblokki, Salonen sanoo.

– Tunsin Hokista etukäteen pari pelaajaa ja kun Slovakiassa tuli yllättäviä käänteitä, tämä oli itselle hyvä ratkaisu. Uskon, että Hokkiin tulo on hyvä asia seuralle ja myös omalle uralle.

”Minulla on todella paljon nälkää”

Salosen kaksi viime kautta ovat olleet rikkonaisia. Viime kausi KeuPassa päättyi jo marraskuussa loukkaantumiseen.

– Minulla on todella paljon nälkää ja halua päästä pelaamaan. Haluan saada alle ehjän kauden, kun kahteen vuoteen olen ollut vuoden verran saikulla. Myös tehojen valossa haluan auttaa joukkuetta ja samalla näyttää, että olen sama pelaaja kuin ensimmäisellä KeuPa-kaudella.

Kajaani on Saloselle tuttu paikka aiemmilta Mestis-vuosilta. Salonen odottaa uuden kotiyleisön eteen pääsemistä jo innolla.

– Olen ollut Kajaanissa monta kertaa pelaamassa ja Hokki on aina ollut ärsyttävä vastustaja. Monta kertaa ollaan hävitty Kajaanissa tai voitosta on pitänyt maksaa kova hinta.

– Yleisössä joku on minua haukkunut monta kertaa, joten nyt on mukava pelata kotijoukkueen paidassa, Salonen nauraa.

Salonen on mukana Hokin vahvuudessa maanantaista alkaen. Salonen pelaa Hokissa numerolla 22.

Mestiksen runkosarja alkaa perjantaina 27. syyskuuta. Hokki kohtaa ensimmäisenä viikonloppuna RoKin kahdesti: perjantaina Rovaniemellä ja lauantaina Kajaanissa.

Pelaajatilastot – Samuel Salonen