Pitkä pelitauko päättyy vihdoin – intoa puhkuva Hokki iskee Kiekko-Poikien kimppuun

18 päivää. Sen verran on kulunut Hokin edellisestä ottelusta.

Nyt joukkue on valmis palaamaan takaisin kehiin joukkueessa käyneen koronavirustartunnan jälkeen.

– Jätkillä on enemmän intoa kuin elokuussa, kun tavataan ensimmäisen kerran. Intoa riittää jokaiselle, Hokin tehopuolustaja Risto Mattila kertoo.

– Kaikki teki mitä teki, kun oltiin 10 päivää karanteenissa eikä päästy näkemään toisia. Kyllä siinä sai varmasti sielu levätä.

Paluun myötä Hokilla on edessä tiukka rupeama. JoKP-ottelun jälkeen joukkue kohtaa viikonloppuna kotonaan Kiekko-Vantaan ja KeuPan, joiden jälkeen ottelut jatkuvat jo tiistaina IPK-ottelulla. Edessä on siis neljä ottelua viikkoon.

– Mahtava homma, että heti päästään täräyttelemään pelien muodossa. Veikkaisin että jokaikinen jätkä kopissa on sellainen, joka mieluummin lähtee pelaamaan neljä peliä kahdeksaan päivään kuin treenaisi kaksi viikkoa nollalla pelillä, Mattila sanoo.

– Pelaamisen takia tätä tehdään ja kyllä tätä on odoteltukin, että tulee pelejä. Ihan huikee juttu.

Loppukaudesta suuri osa sujuu Hokin osalta kotihallissa. 19 pelattavasta ottelusta 12 pelataan Kajaanissa.

Kotihallissa kuluvaa loppukautta Mattila kuvailee ”mahtavaksi hommaksi”.

– Ollaan tähän asti taisteltu vieraspeleissä ja nyt päästään pelaamaan kotonaan. Mieluummin sitä pelaa kotona. Toivottavasti vielä loppuisi tuo koronasekoilu päättäjillä, niin saataisiin ottaa yleisöäkin halliin, Mattila toivoo.

Hokin kokoonpanosta puuttuvat Alex Mäkelä, Jesse Niskanen ja Samu Kaasinen. Heidän lisäksi sivussa on Jiri Parviainen, jonka kausi on ohi.