”Poikamaiset virheet ovat jääneet pois”

Timo Hiltunen palasi Hokkiin kahden Jukureissa pelatun kauden jälkeen. Nyt Hokissa pelaava Hiltunen on aikuismaisempi pelaaja kuin edellisellä visiitillään.

Kajaanin Hokin kannattajat saivat keväällä ilon aihetta, kun kajaanilaisjoukkue sai takaisin riveihinsä kaudella 2013-14 Hokin paidassa vuoden tulokkaaksi palkitun Timo Hiltusen. Hiltunen palasi Hokkiin kahden Mikkelissä vietetyn kauden jälkeen. Mikkelissä Hiltunen oli Jukurien mukana voittamassa kahta peräkkäistä Mestiksen mestaruutta, avittaen joukkuetta 35 ja 24 tehopisteen kausilla.

Jari Laukkanen soitteli keväällä ja kyseli halukkuudesta tänne tulemisesta. Olin tottakai kiinnostunut, viime kausina joukkue on ollut korkealla sarjataulukossa ja täällä tehdään hyvin töitä joten on hyvin mahdollisuuksia kehittyä pelaajana, Hiltunen avaa Kajaaniin palaamistaan.

timo-hiltunen-21622292

Edellisellä Kajaanissa vietetyllä kaudellaan Hiltunen pelasi ensimmäistä kokonaista kautta miesten sarjassa, tehtyään KalPan nuorissa tuhojaan useamman kauden aikana. Ensimmäisellä Mestis-kaudellaan ”Tipi” kasasi kajaanilaismiehistössä 56 ottelun aikana tehot 19+16. Nyt linnapaidassa viilettävä 24-vuotias laituri on pelaajana aikuismaisempi kuin edellisellä visiitillään.

— Kokemusta on tullut lisää ja poikamaiset virheet ovat jääneet pois mitä silloin oli, mutta omassa pelitavassa en näe muuten mitään isompaa muutosta.

Pelaajatyyppinä Hokin valmennustiimissä Hiltunen nähdään maalintekijänä. Siinä roolissa KalPan kasvatti on myös aiempina vuosina onnistunut, tehden kolmen edellisen kauden aikana yhteensä 50 maalia runkosarjassa.

— Hiltunen on pelaajatyyppinä maalintekijä ja hän on tässä sarjassa aikaisempina vuosina siinä onnistunut. Tietenkin tätäkin runkosarjaa on vielä yli puolet jäljellä ja se vähän pimennossa ollut ratkaisupotentiaali pitäisi saada ravisteltua esiin tässä runkosarjan jälkimmäisellä puoliskolla, Laukkanen arvioi.

Niin Hokin kuin Hiltusenkin alkukausi on ollut pettymys odotuksiin nähden. Harjoituskauden ajan Hokki tahkosi voitosta toiseen kahdeksan ottelun ajan, tehden samalla maaleja neljän osuman keskitahdilla. Runkosarjassa osumia on joukkueella syntynyt sen sijaan vain vähän reilut kaksi per peli. Myös Hiltunen tiedostaa joukkueen maalinteon tehojen puuttumisen.

— Maaleja ei olla tehty tarpeeksi, paikkoja ollaan kyllä luotu tarpeeksi pitkin kautta näissä peleissä, mutta ei olla vaan saatu paikoista sisään, jonka takia tulos on ollut negatiiviinen.

Joukkueen syksyä ei ole myöskään auttanut loukkaantumiset, kun sairastuvalla on joutunut viettämään aikaa usea joukkueen hyökkääjä, mukaanlukien lokakuun lopussa sivussa ollut Hiltunen.

— Muutama ensimmäinen peli loukkaantumisen jälkeen meni tahtiin palaamisessa, mutta nyt olen päässyt yli siitä loukkaantumisesta, Hiltunen kertoo.

Timo Hiltunen palasi Hokkiin täksi kaudeksi.

Ei pukukopin äänekkäin

24-vuotias Hiltunen on kahden Mestiksen mestaruuden voittaneena pelaajana yksi joukkueen menestyneimmistä sekä kokeneimmista pelaajista. Pukukopissa Hiltunen ei kuitenkaan ole se eniten äänessä oleva pelaaja.

— En ole koskaan ollut niitä pukukopin äänekkäimpiä, vaan olen pyrkinyt näyttämään enemmän esimerkkiä jäällä.

Hokin valmennustiimissä Hiltusen rooli pukukopissa nähdään tärkeänä. Edellisten vuosien mestaruuksien myötä hänellä on kerennyt karttua tietoa siitä mitä vaaditaan Mestiksessä menestymiseen.

— Varmasti hän pystyy kertomaan mitä Mestiksessä voittaminen vaatii, sehän on tullut varmasti selväksi Mikkelissä sen arjen tekemisen kautta. Yleensäkin jossakin jotain voittaneet pelaajat pystyvät esimerkiksi kertomaan juurikin sitä matkaa ja arjen tekemistä ja sitä, miten siellä kyseisessä organisaatiossa on siinä päivittäistä tekemistä harjoittelussa ja pelaamisessa tehty ja toimittu, Laukkanen kertoo.

Useamman vähintään kohtalaisilla tehoilla sujuneen Mestis-kauden jälkeen katseet suuntautuvat Hiltusen tapauksessa tulevaisuuteen. Mahdollisesta tulevaisuuden Liigassa pelaamisesta Hiltunen ei kuitenkaan lähde isommin spekuloimaan.

— Aika näyttää, tottakai se on kaikilla tässä sarjassa tavoitteena että pääsisi sarjaporrasta ylemmäs pelaamaan, Hiltunen päättää.

-JH