Puheenjohtajan palsta 19.2.2015

Mestiksen runkosarja alkaa olla muutamaa ottelua vaille paketissa. Playoff-ottelut kangastelevat jokaisen joukkueen mielessä. Kaikki joukkueet ovat vielä tavoittelemassa paikkaa jatkopeleistä.

Oma joukkueemme taistelee kiivaasti kotietupaikasta. Lukuisista loukkaantumisista huolimatta olemme tavoitellussa aikataulussa. Viimeinen viikko ratkaisee, mikä joukkue on ensimmäisenä vastassa ja missä aloitamme pelit. Playoff- pelit ovat aina oma maailmansa, jossa runkosarjassa pelatuilla peleillä ei ole enää mitään merkitystä. Silloin pelataan vain voitoista ja vain voitoista. Silloin katsotaan, mihin kenenkin rahkeet kestää joukkue- ja pelaajatasolla. Toivottavasti meidän nuorekas joukkueemme kestää raskaan otteluruuhkan paineet. Otteluita tulee huomattavasti tiheämmällä tahdilla kuin runkosarjassa. Kaikki sairastuvalla olevat pelaajat pitää saada mukaan rosteriin. Siirtoikkunan sulkeuduttua uusia pelaajia ei ole tullut joukkueeseen. Tosin markkinoillakaan ei ollut jaossa potentiaalisia apuja. Eli näillä mennään sano mummo lumessa.

Pienenä yllätyksenä pidän Kookoon vielä vuoden vaihteen ylivoimaisen johtoaseman kuivumista kevään aikana. Jukurit kuroi johdon umpeen ja johtaa tällä hetkellä sarjaa. Kolmen seuraavan sijoitus on vaihdellut viikoittain. Tosin TUTOn ottelumäärät ovat laahanneet otteluohjelmasta johtuen koko ajan pari ottelua jäljessä, joten sarjataulukko ei anna tällä hetkellä aivan reaalista kuvaa. Mutta viikon päästä olemme siinäkin asiassa viisaampia.

Ilolla voin todeta, että oman joukkueemme pelaajat ovat saaneet joulun jälkeen arvostusta sarjassa. Niko Saarenpää valittiin Mestiksen tammikuun pelaajaksi ja Balazs Sebok tulokaspelaajaksi. Vanha alkaa vertyä, kun tosipelit alkavat. Syksyn pitkän kuivan kauden jälkeen tuttu laukaus on alkanut löytää osoitteensa. Myös muille nuorille pelaajille on ratkaisijan paikkoja jaossa. Kasvamisia tarvitaan kuumissa playoff- taistoissa. Joukkue ei saa olla yksien pelaajien varassa, vaan onnistumisia tarvitaan koko rintamalla. Onnistumiset tuovat aina uskoa ja rohkeutta omaan suoritukseen jatkopeleissä.

Kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille, jotka olette tukeneet meitä kauden aikana. Seura sai joulukuun alussa valmiiksi pitkän projektinsa. Klubi– ja aitiotilat on avattu. Käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä tiloihin. Tosin kehittämistä riittää vielä paljon, että tilat olisivat vielä viihtyisämmät jatkossa. Kehitystä tapahtuu koko ajan resurssien puitteissa. Omalle talkooväelle osoitan myös suuret kiitokset panoksestanne joukkueemme hyväksi tehdystä tärkeästä työstä koko kauden ajalta.

Keskiviikkona 11.3 klo 18.30 putoaa kiekko jäähän neljällä Mestis-paikkakunnalla pudotuspelien alkamisen merkiksi. Toivottavasti näin käy myös Kajaanissa. Toivotaan koko kainuulaisen jääkiekkoväen sankoin joukoin seuramaan ja kannustamaan Hokkia alkaviin playoff– taistoihin Kajaanin jäähallin ”hornankattilaan”, kuten eräs Mestis-valmentaja kutsui meidän halliamme. Mitä enemmän teitä on kannustamassa paikalla, sitä enemmän joukkue syttyy pelaamaan ja hallissa on tunnelmaa.

HALLILLA TAVATAAN

SEPPO PUSSINEN

Hokin puheenjohtaja Seppo Pussinen.

Hokin puheenjohtaja Seppo Pussinen.