Puheenjohtajan palsta: Täältä tullaan, Mestis!

Hyvä kiekkoväki!

Ensi syksynä alkaa uusi aikakausi kainuulaisessa jääkiekossa. Uudistunut Hokki nousee Mestikseen ja Kajaaniin avataan uusi harjoitushalli. Lisäksi kilpahalli kokee ison remontin.

Iso kiitos kuuluu Kajaanin kaupungille. Nyt olosuhteet ovat hyvässä kunnossa.

Hokin viime kausi oli tuloksellisesti täyden kympin kausi, sillä joukkue voitti Suomi-Sarjan mestaruuden. Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjen mukaan Suomi-sarjan mestari pääsi karsimaan paikasta Mestiksessä. Sarja pelattiin Mestis-joukkuetta KOOVEEta vastaan paras seitsemästä -tyyliin.

Vaikka otteluvoitot menivät 4–0 tamperelaisille, olivat kaikki ottelut maalin pelejä. Tämä osoitti Hokin olevan peliesityksien puolesta valmis Mestikseen, eli Suomen Jääkiekkoliiton korkeimmalle sarjatasolle.

Mestis-paikka avautui kuitenkin lisenssitoimikunnan päättäessä olla hyväksymättä LeKi Hockey Oy:n lisenssihakemusta. Näin ollen Hokille avautui mahdollisuus hakea Mestis-lisenssiä tulevalle kaudelle 2019–2020.

Hokki Kainuu Oy päätti keväällä ylimääräisessä yhtiökokouksessaan hakea Mestis-paikkaa, mikäli joku Mestis-seura ei täytä lisenssin ehtoja.

Kiitos tässä vaiheessa Jääkiekkoliitolle ja lisenssitoimikunnalle erittäin nopeasta toiminnasta meidän lisenssihakemuksen käsittelyssä. Liiton nopea toiminta päätöstä tehdessä mahdollistaa meidän aloittavan rakentamaan heti joukkuetta tulevalle kaudelle.

Puhelimet ovat käyneet jo kuumana. Pelaajia ja valmennusta on jo parhaimman mukaan kartoitettu. Uskoisin, että meillä on kerrottavaa sopimusrintamalta lähiaikoina.

Talous edellä Mestikseen

Taloudellisesti Hokin asiat ovat hyvällä mallilla. Pohja on kunnossa ja seura on velaton. Ensimmäisen tilikauden (5.6.2017–30.4.2018) tulos oli plussalla ja myös toisen tilikauden tulos tulee olemaan positiivinen.

Mestiksessä Hokin budjetti nousee noin 500 000–550 000 euroon. Lisäkuluja tulee noin 50 000–100 000 euroa. Lisäkulut tulevat muun muassa pelaaja- ja valmentajapalkoista sekä vakuutuksista.

Velkaantuminen ei ole edelleenkään meille vaihtoehto. Lähdemme Mestikseen talous edellä.

Hokin puheenjohtaja Pasi Halonen oli tyytyväinen lisenssikomitean nopeaan päätökseen.

Mestis tuo yhteistyökumppaneille valtakunnallista näkyvyyttä

Mestis on todella kiinnostava sarja, sillä peli on äärimmäisen vauhdikasta ja Mestis tarjoaa nuorille pelaajille hyvän kasvupaikan.

Esimerkiksi Leijonien MM-kisajoukkueesta 18 pelaajaa on pelannut urallaan Mestiksessä, joista kolme (Niko Mikkola, Atte Ohtamaa ja Sakari Manninen) on pelannut Hokissa. Varmasti ensi talvenakin Kajaanissa tullaan näkemään tulevia NHL-tähtiä.

Yhteistyökumppaneille Mestis on mainio mahdollisuus näkyä valtakunnallisesti. Mestiksestä uutisoidaan Suomi-sarjaa enemmän sekä valtakunnallisella että paikallisella tasolla.

Mestistä seurasi viime kaudella paikan päällä yhteensä lähes 275 000 katsojaa. Lisäksi Ruutu+ näyttää ensi kaudella kaikki Mestis-ottelut suorina lähetyksinä.

Myös Mestiksen sosiaalinen media otti viime kaudella valtavan harppauksen. Jokaiselta kierrokselta tulee Twitteriin, Instagramiin ja Facebookiin videopätkiä lähes reaaliajassa. Esimerkiksi Facebookin parhaimmat kuusi päivitystä ovat tavoittaneet 1,5 miljoonaa ihmistä. Lisäksi Mestiksellä on oma podcast Suplassa.

Kotiotteluiden määrä nousee

Mestiksen runkosarjassa pelataan 50 ottelua, joten kotiotteluita tulee viisi enemmän kuin viime kaudella Suomi-sarjassa.

Mestiksen pelipäivät ovat keskiviikko, perjantai ja lauantai. Se tietää paljon arkipelejä, joka mahdollistaa yhteistyökumppaneiden tuoda asiakkaita aitioon, Hokkiklubille tai katsomon puolelle. Toimiston myyntitiimi Epin johdolla pystyy räätälöimään jokaiselle yritykselle sopivan paketin.

Haluan toivottaa koko Hokki Kainuu Oy:n ja omasta puolesta hyvää kesää kaikille! Mestis on parasta paikan päällä, joten nähdään syksyllä hallilla!

Terveisin,
Pasi Halonen
Hokki Kainuu Oy:n hallituksen puheenjohtaja