Puheenjohtajan palsta: tervetuloa Mestis!

Kainuulainen jääkiekko osoitti keväällä peräänantamattomuutta ja korkeaa joukkuehenkeä voittaessaan Suomi-sarjan mestaruuden. Suomi-sarjan voitto oli historian toinen Kajaanin Hokille. Ensimmäinen mestaruus tuli kaudella 2001–2002.

Tämä oli myös osoitus kainuulaisen kiekkoilun laadukkaasta tasosta: joukkueessa pelasi lähes 15 kainuulaisen kiekkopolun käynyttä pelaajaa.

Myös tulevalla kaudella joukkueessa on runsaasti kainuulaisia pelaajia (15 kpl). Voimme siis puhua koko maakunnan joukkueesta ja kainuulaisesta kiekko-osaamisesta.

Joukkueen sitoutuminen yhteiseen tavoitteeseen on avain menestykseen. Tämän osoitti myös organisaatio omalla asenteellaan ottaessaan vastaan Mestis-paikan ja sen tuomat haasteet tulevalle kaudelle.

Olemme jo syksyn aikana päässeet tutustumaan Kajaanin uuteen harjoitusjäähalliin ja tänä viikonloppuna myös uusittuun kilpajäähalliin. Kaupungin tekemä investointi jääurheiluun oli elintärkeä taitoluistelijoille ja jääkiekkoilijoille, unohtamatta lajien harrastajia koululiikunnasta aina yleisöluisteluun.

Uusi halli mahdollistaa myös tyttökiekon vahvemman tulemisen Kajaanissa. Iso kiitos Kajaanin kaupungin päättäjille!

Talous edellä Mestikseen

Mestis tuo meille omat haasteet niin pelillisesti kuin taloudellisesti. Viime kauden mestarijoukkueesta iso osa jatkaa joukkueessa myös alkavalla kaudella. Se oli meiltä tietoinen valinta ja haluamme ajaa omia pelaajia sisään Mestis-vauhtiin.

Organisaation tavoitteena on varmistaa paikka Mestiksessä niin pelillisesti kuin taloudellisesti. Emme hae pikavoittoja, vaan etenemme Mestiksessä tarkalla kulurakenteella. Velkaantuminen ei ole vaihtoehto, sarjatasoon katsomatta.

Mestis vaatii meiltä taloudellisesti 550 000–600 000 euron liikevaihdon. Suurimmat kuluerät ovat varusteet, matkustaminen sekä jäähallivuokrat. Hyppäys Suomi-sarjasta Mestikseen ei kuitenkaan ole valtavan iso, joka on meidän kannalta hyvä asia.

Lisäksi meillä on siitä hyvä tilanne, että olemme tehneet kahdella tilikaudella pienen positiivisen tuloksen. Vanhoja velkoja ei ole.

Tavoitteina pudotuspelipaikka ja 800 katsojan keskiarvo

Joukkueen tavoitteena on pudotuspelit. Tavoite on kova, mutta samalla täysin realistinen. Uskon, että tässä vaiheessa vielä kokematon joukkue tulee yllättämään monet katsojat kauden aikana. Saimme vielä viime hetkellä mukaan kaksi kovaa hyökkääjää Samuel Salosen ja Sami Tammisen muodossa. He varmasti ovat isossa roolissa

Mestiksessä pelaa paljon nuoria pelaajia, mutta joukossa on myös kokeneita ja nimekkäitäkin konkareita. Näitä ovat muun muassa IPK:n Ilkka Pikkarainen ja TUTOn Jonne Virtanen. Mestis on tärkeässä roolissa suomalaisen kiekkoilun kasvattajana SM-liigaan kuin kohti ammattilaisuutta jääkiekkoilijana.

Viime keväänä Kajaanissa oli aistittavissa kiekkobuumia. Toivon kaikkien löytävän tien Vimpelinlaaksoon myös tällä kaudella. Samalla pääsemme näkemään Mestis-kiekkoa kahden vuoden tauon jälkeen.

Olemme asettaneet yleisötavoitteeksi 800 katsojaa/ottelu. Toivomme, että ainakin paikallispeleissä IPK:ta vastaan lähennellään 1000 katsojan rajaa!

 

Toivon omasta ja organisaation puolesta kaikille viihtyisää kiekkokautta 2019–2020! Urheilu on parasta paikan päällä.

Näe, koe ja tunne oman maakunnan poikien menestyminen Mestiksessä!

 

Pasi Halonen
Puheenjohtaja
Hokki Kainuu Oy