Puheenjohtajan palsta

Hyvää alkanutta kesää jääkiekkoväelle. Säätkin ovat jo meitä hemmotelleet helteillä. Kuluneen kauden päättymisestä on runsaat kolme kuukautta. Joukkueemme menestys parani hienosti pykälällä hopeamitaliin. Vain loppusilaus puuttui. Kiitän koko joukkuetta sekä joka ainoata seuratyöntekijää saavutuksesta. Menestykseen tarvitaan aina kaikkien panosta ja sitoutumista, ei yksistään pelaajilta ja valmentajilta.

Kausihan alkoi loistavasti. Seura johti syksyllä pitkään runkosarjaa. Pelaajaliike ja loukkaantumiset marras-joulukuussa sotkivat hieman peliä, mutta niistä selvittiin lopuksi hyvin. Liiga-Jukurit oli vielä pitkässä juoksussa vahvempi ja pikkuhiljaa hivuttautui jouluun mennessä omalle paikalleen, jonka se piti sitten suvereenisti loppuun saakka. Onnittelut vielä kerran Jukureille ja menestystä Liigaan!

Nyt kuitenkin on suunnattava katseet jo seuraavaan kauteen. Oman joukkueemme rakentaminen ja kesäharjoituskausi on hyvällä mallilla. Joukkue koostuu pääasiallisesti viime kevään hopeajoukkueen runkopelaajista ja muutamasta paluumuuttajasta. Omia A-junioreita on nostettu kesän aikana harjoituskokoonpanoon kärkkymään paikkaa edustusmiehistöön. Kärppien kanssa on edelleen yhteistyösopimus voimassa. Suikkasen Kaitsun paluu kotikonnuilleen Kärppien peräsimeen varmasti vielä tiivistää vaan hyvää yhteistyötä.

Tulevasta Mestis-kaudesta odotan mielenkiintoista sarjaa. Sarjassa nähdään kaksi uutta joukkuetta: Liiga-Bluesin rauniolle rakennettu Espoo United ja Iisalmen Peli-Karhut. Espoo lähtee tavoittelemaan menestystä mahtavalla miljoonabudjetilla. Jo pelaajabudjetti on 800 000 euroa, joka on moninkertainen muiden Mestis-joukkueisiin nähden. Kokoonpanossa on mm. vanha herra Kim Hirschovits. Niinhän sitä sanotaan, että rahalla saa ja hevosella pääsee. Kausi tulee näyttämään minne asti.

Iisalmen Peli-Karhut lunasti seurahistoriansa ensimmäisen Mestis-paikkansa pelaamalla, Espoo vähän muilla keinoin. Onnittelut vielä IPK:lle ja koko Iisalmelle! Iisalmessa tuntuu olevan hurja kiekkobuumi nousun johdosta. Kaupunkikin on heti lähtenyt hyvin mukaan ja aloittanut satojen tuhansien remontit jäähallissa. Se on hienoa.

Parasta meidän kannalta Iisalmen nousussa on, että meilläkin on ensimmäisen kerran Mestiksessä todellinen paikallisvastustaja. Pelaamme runkosarjassa kahdeksan kertaa vastakkain. Toivottavasti molempien kaupunkien kiekkofanit ja muu kiekkoyleisö ottavat ottelut omakseen ja seuraavat paikan päällä molemmissa kaupungeissa. Matkaa on vain 89 kilometriä kaupunkien välillä. Tänä vuonna Mestiksessä otetaan uusi fanikäytäntö. Seurojen virallisessa rekisterissä olevat fanit pääsevät vierasotteluihin ilmaiseksi. Esimakua paikalliskamppailuista saamme jo elokuun harjoitusotteluissa.

Seura kamppaillee edelleen talousasioiden kanssa, mutta niin tekevät kaikki muutkin seurat. Pientä valoa on kuitenkin näkyvissä tunnelin päässä. Seura teki moniin vuosiin ensimmäisen kerran kuluneella kaudella pienen voitollisen tuloksen, kiitos urheilullisen menestyksen. Edelleenkin pyrimme pienentämään kuluja kaikessa, missä se on mahdollista ja järkevää. Pelaajabudjettia ei ole kasvatettu esimerkiksi kolmeen vuoteen. Vanhoja velkoja olemme maksaneet koko ajan suunnitelman mukaisesti. Erityisen kiitoksen osoitan Epille ja koko toimiston väelle siitä, että jaksatte painaa näiden asioiden kimpussa niska limassa läpi vuoden. Joskus tuntuu, että kuorma on teille liiankin suuri. Jääkiekkoliitto tulee tukemaan tulevalla kaudella kaikkien Mestis-seurojen taloutta valtakunnallisilla yhteistyösopimuksilla.

Pääsylippujen toimittaja tulee tulevalla kaudella muuttumaan Ticketmasteriin. Lipun ostaminen ennakkoon netistä tai toimistolta tulee halvemmaksi, kuin lippuluukulta jatkossa. Muitakin uudistuksia on valmisteilla, jotka parantavat yleisön viihtyvyyttä ottelutapahtumassa.

Harjoitusottelut alkavat elokuun 12. päivä, jolloin testataan RoKin iskukyky Kajaanissa. Muut harjoitusvastustajat ovat IPK, Jokipojat ja Hermes.

Tervetuloa sankoin joukoin kannustamaan Hokkia!

HALLILLA TAVATAAN!

Kesäterveisin,
Seppo Pussinen
Puheenjohtaja