Puistofestivaaleista halutaan jokavuotinen perinne – tänä vuonna teemana Oktoberfest

– Ajatus lähti lomalla Keski-Euroopassa, kun olin Münchenissä Oktoberfesteillä. Ajattelin, että miksei myös meillä pohjoisessa voisi järjestää samanlaista tapahtumaa. Suomessa tulee kuitenkin lokakuussa räntää vaakatasossa, joten halusimme ajankohdaksi kesäiset olosuhteet.

Näin kertoo Pasi Halonen, yksi Oktoberfest-henkisen Puistofestivaalien perustajista. Oktoberfest-henkiset Puistofestivaalit järjestetään Keilakeskus Puistossa perjantaina 11. elokuuta kello 18–23.

– Keskustelimme asiasta Puiston yrittäjän Honkilan Timon ja Kivikylän Määtän Jarmon kanssa, ja päätimme yhdessä järjestää lämminhenkisen keskieurooppalaisen tapahtuman Oktoberfestien hengessä. Tällaista ei ole Kajaanissa aiemmin nähty, ja tähän mennessä lippukauppa on käynyt vilkkaasti, Halonen kertoo.

Vaikka perjantaina tulisi räntää vaakatasossa, on tapahtuman onnistuminen turvattu pihalle pystytettävällä 16×4-metrisellä teltalla.

– Toivotaan kuitenkin, että myös säiden jumalat ovat meidän puolella. Ainakin tällä hetkellä ennusteet lupaavat loistavaa keliä, Halonen toteaa.

Tapahtuman järjestäjät ovat Hokki Kainuu Oy, Puisto Bowling ja Kivikylä. Tapahtumassa livemusiikista vastaa T.Kärkkäinen & Poing Poing -yhtye, joka soittaa kaksi 45 minuutin settiä.

Myös Hokin valmennus ja pelaajat ovat mukana tapahtumassa. He ovat muun muassa järjestämässä lämärikisaa, johon osallistujien kesken arvotaan Hokin aito fanipaita koko joukkueen nimikirjoituksilla. Hokin pelaajia voi myös haastaa minigolfradalla järjestettävässä puttikisassa.

Tänä vuonna tapahtuma on K-18, mutta tulevaisuudessa tapahtumasta on tarkoitus muokata koko perheen yhteinen jääkiekkokauden avajaistapahtuma.

– Tänä vuonna menemme Oktoberfest-teemalla. Tapahtuman jälkeen kuuntelemme asiakkaiden mielipiteitä, minkä jälkeen pohdimme millä teemalla menemme ensi vuonna. Tarkoitus on tehdä tapahtumasta jokavuotinen perinne.

– Tulevaisuudessa tapahtumaa on mahdollisuus laajentaa ja kehittää entisestään esimerkiksi jalkapallokentälle, Halonen paljastaa.

Pasi Halonen (vas.), Timo Honkila ja Vellu Kolehmainen.

Liput maksavat aikuisilta 15 euroa ja opiskelijoilta sekä eläkeläisiltä 10 euroa. Ennakkolippuja voi ostaa Puistosta sekä ennen tapahtumaa ovelta.

Lippu sisältää Kivikylän tarjoaman Oktoberfest-henkisen makkaramaistiaisen. Pääsylippu oikeuttaa myös sisäänpääsyn Hokin ensimmäiseen harjoitusotteluun sekä oikeuttaa -10 % alennukseen keilauksen ratamaksusta.

Lisäksi 30 euron VIP-lipulla saa 15 euron arvoisen ruoka-annoksen.

Kaikkien pääsylipun ostaneiden kesken arvotaan myös Hokin kausikortti seisomakatsomoon (arvo 99 €), Puiston 50 euron lahjakortti ja Kivikylän 50 euron arvoinen lahjakortti.

Ilta huipentuu Esa Sirviön meklaroimaan huutokauppaan, jossa huutokaupataan muun muassa Jarkko Heikkisen mestaruuskaudella 2006–2007 käytössä ollut aito valkoinen pelipaita. Myynnissä on myös Hokin viime kauden kultainen kypärä sekä Antti Halosen ja Jari Viuhkolan mailat, joilla on voitettu SM-liigan mestaruus.

– Haluamme Puistofestivaaleista koko kansan tapahtuman, johon on pieni kynnys lähteä. 15 eurolla saa jo paljon vastinetta rahoille, Halonen huomauttaa.

Halonen vinkkaa myös, että kaikki Oktoberfest-henkinen pukeutuminen on suotavaa.

– Asu on vapaa, mutta pakollinen, hän naurahtaa.

Ennakkomyynti yrityksille: Esa Sirviö 0440 534 888. Lippuja voi myös ennakkotilata sähköpostilla osoitteesta toimisto@hokki.fi.