Puljujärvi: ”Katsotaan mitä valmentajat lopulta päättävät”

Kärppien superlupaus Jesse Puljujärvi palasi keskiviikkona Hokki-paitaan onnistuneesti. Puljujärvi pelasi vahvasti läpi ottelun ja summasi lopulta tehot 1+1. Kolmen ottelun lainapestillä Hokissa pelaava Puljujärvi ei sulje kokonaan pois ajatusta, että hän hyökkäisi myös jatkossa linnapaitojen riveissä.

Vasta 16-vuotias Jesse Puljujärvi jatkoi keskiviikkoiltana siitä mihin edellisellä Hokki-visiitillään jäi. Ennen joulua kymmenessä Hokki-ottelussa kymmenen tehopistettä tehtaillut Puljujärvi palasi kajaanilaisyleisön eteen vakuuttavalla tavalla. Puljujärvi keräsi ottelussa tehot 1+1 ja oli kentällä jokaisen linnapaitojen maalin aikana.

– Hyvät fiilikset jäi paluusta tänne Kajaaniin. Tärkeintä että tuli voitto ja siinä bonuksena sain itse pari tehopistettä aikaiseksi, Puljujärvi summaa.

Puljujärvi on pelannut tähän mennessä linnapaitojen riveissä 11 ottelua, joissa on syntynyt tehot 7+5. Tehosaldo näyttää lukemaa +7.

TIHC-kasvatti istutettiin paluuottelussaan heti Hokin ykkösnyrkkiin Balazs Sebokin ja Niko Saarenpään viereen. Kolmikon yhteispeli toimi ajoittain saumattomasti ja ketju oli lopulta tärkeä osa Hokin kolmen pisteen voittoa.

– Ihan hyvin lähti toimimaan ketjun yhteispeli. Toisessa erässä meillä oli vähän vaikeampaa, mutta ensimmäisessä ja kolmannessa erässä päästiin pyörittämään paljon hyökkäyspäässä, jonka kautta tuli paljon maalipaikkoja, Puljujärvi perkaa ketjun pelaamista.

16-vuotias Jesse Puljujärvi iski SaPKo-ottelussa tehot 1+1.

16-vuotias Jesse Puljujärvi iski SaPKo-ottelussa tehot 1+1.

Myös Hokki-valmentaja Jari Laukkanen oli pelin jälkeen tyytyväinen suojattinsa esitykseen.

– Jessen luistelu on todella hyvällä tasolla ja hän myös jaksaa pelata isoja minuutteja. Hyökkäysalueella hän oli kiekon kanssa joka kerta vaarallinen, Hokki-käskijä analysoi Puljujärven otteita.

– Ei tämä varmasti ollut mikään huippupeli Jesseltä, mutta näin hänen pelaamisessa paljon hyvää. Hän ei tullut tänne yhtään ihmettelemään, vaan tuli pelaamaan, Laukkanen jatkaa.

”Nyt sattui uppoamaan”

Puljujärvi onnistui iskemään ottelun avausmaalin ajassa 8:34. Puljujärvi pääsi nousemaan vapaasti siniviivan yli ja tälläsi tarkalla rannelaukausella kiekon ohi SaPKo-vahti Petteri Similän.

– Kävin hakemassa kiekon melkein suoraan Klemetin Heikin lavasta. Pakki antoi aika vapaasti tulla siihen b-pisteen kaarelle ja päätin sitten kokeilla siitä jalkojen välistä. Nyt sattui uppoamaan, Puljujärvi kertaa kauden seitsemättä Hokki-osumaansa.

Puljujärvi oli rakentamassa myös Hokin 2-0 -maalia, kun Puljujärven pyöräytys maalille jäi pyörimään maalin edustalle ja Niko Saarenpää kävi tuikkaamassa kiekon maaliin.

Puljujärvi kuuluu Kärppien nimeämään viiden nuoren pelaajan joukkoon, jonka myötä myös Suomi-kiekon superlupaus voi liikkua vapaasti Liigan ja Mestiksen välillä vielä siirtorajan umpeutumisen jälkeen. Ajatus myös jatkossa Hokissa pelaamisesta kiehtoo, mutta samalla Puljujärvi muistuttaa, että myös Kärppien A-junioreissa on tarjolla hyviä pelejä.

– Molemmissa on tarjolla hyviä pelejä. Kumpikin passaa, katsotaan mitä valmentajat lopulta päättävät, Puljujärvi tyytyy kommentoimaan.

Puljujärven otteita on mahdollista ihailla seuraavan kerran lauantain kotiottelussa TUTO Hockeytä vastaan!