Pysyvätkö tunteet tällä kertaa kurissa?

Vuoden 2014 komealla 6-3 -voitolla HCK:sta avannut Kajaanin Hokki isännöi keskiviikkona SaPKoa. Molemmat joukkueet tarvitsevat ottelusta kipeästi pisteitä ja Hokki-leirissä ottelusta povataan kovaa ja fyysistä vääntöä. Mielenkiintoa otteluun tuo lisäksi Hokin edellisten kotiotteluiden tapahtumat, joten tunteet saattavat olla pinnassa myös tällä kertaa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo viidesti, josta voitot ovat menneet Hokille 3-2. Joukkueiden kaksi ensimmäistä kohtaamista pelattiin Kajaanissa, joista linnapaidat nappasivat voitot lukemin 3-2 (vl.) ja 7-1. Kolme viimeinsintä keskenäistä on pelattu Savonlinnassa, joista Hokin saldono on ollut 3-4-voitto sekä tappiot luvuin 3-2 ja 4-2.

 

Arttu Niskakangas

Jatkuuko Arttu Niskakankaan maaliputki?

Sarjassa kuudentena majaileva Hokki on vielä tukevasti kiinni taistelussa kotiedusta, sillä sarjanelonen KooKoo on vain neljä pistettä Hokkia edellä. Hokin neljän edellispelin saldo on komea: kolme voittoa ja yksi tappio. Viime perjantaina Hokki kaatoi sarjakolmosen HCK:n kotonaan komeasti luvuin 6-3. Hokin pääkäskijän Petri Mattilan mukaan HCK-ottelun onnistumiset eivät tulleet sattumalta.

– Ei ne onnistumiset siinä pelissä olleet sattumaa. Me puristettiin yksilöitä ennen sitä peliä ja me myös saatiin niistä paljon irti. Siellä tuli pelin sisällä joukkueelta hyviä ja kovia suorituksia. Siinä mielessä se lopputuloskin oli täysin ansaittu, Mattila taustoittaa.

Pysyykö Järveläinen aisoissa?

JYP-Akatemian kanssa sarjan jumbopaikkaa pitävän SaPKon kausi ei ole sujunut aivan yhtä valoisissa merkeissä. Pässipaidat ovat kuitenkin petranneet otteitaan, josta osoituksena toimivat luvuin 3-2 voittomaalikilpailussa kärsitty vierastappio KooKoolle sekä 5-4 jatkoaikavoitto sarjakärki Sportista. SaPKon pelillisen nousun ruumiillistuma on ollut HPK-laina Ville Järveläinen, joka on nakuttanut 14 pelaamassaan ottelussa hurjat tehot 8+10=18.

Hokki-luotsi Mattila povaa keskiviikon kamppailusta kovaa ja fyysistä vääntöä.

– Kova peli on taas tulossa. Sieltä tulee vastaan kovaa taisteleva ja kovaa fyysistä peliä pelaava joukkue. Meidän pitää olla valmiina otteluun ja pystyä siirtämään se työmäärä kentälle, mikä me tehtiin HCK-ottelussa, Mattila tuumaa.

Hokin kokoonpanosta ovat sivussa varmuudella yhden ottelun pelikieltoa kärsivä Teddy Da Costa sekä asepalvelukseen lähteneet Ville Määttä, Samu Pyykkönen ja Heikki Klemetti. Tarkempi kokoonpano selviää huomisten aamuharjoitusten jälkeen.

Ottelu alkaa kello 18.30 Kajaanin jäähallissa, tervetuloa!

 

Sepin jäätävä Sotshi-analyysi

Iltaharjoitusten jälkeen joukkueen suurin puheenaihe oli aiemmin päivällä julistettu Sotshin olympiajoukkue. Maalivahti Teemu Seppänen sai luvan tehdä jäätävän analysiin Suomen olympiaryhmästä.

– Ihan hyvältähän se joukkue näyttää. Pakistosta tykkäsin, vaikka itsellä oli siihen eniten epäilyksiä. Siellä on vähän joka rooliin äijiä, löytyy kolmeen pakkipariin rightin miehiä ja sitten vielä Kukkonen-Väänänen huippu alivoimapakkipari blokkaa kuteja.

 

Teemu Seppänen

Sepi antaa jäätävän analyysin Sotshin olympiajoukkueesta.

Sepillä on myös selkeä näkemys siitä, olisiko Sean Bergenheim pitänyt valita joukkueeseen.

– Kyllä minun mielestä Bergenheimin olisi pitänyt olla mukana. Suomella on kuitenkin aika sentteripainoitteinen joukkue, joten olisi sinne joku laiturikin mahtunut.

Kajaanin johtava maalivahtiasiantuntija Seppänen näkee maalivahtien roolituksen selkeänä.

– Rask on selvä ykkönen. Jos ei onnistu, niin laitetaan sitten Lehtonen kokeilemaan. Ja jos ei Lehtosella onnistu, niin Niemi pääsee sitten kokeilemaan viimeisenä. Eiköhän Niemikin ole kuitenkin ihan mielissään, kun pääsee vähän katselemaan olympialaisia.

Yksi nimi jäi kuitenkin uupumaan joukkueesta, mikäli Mika Koivistoa on uskominen.

”Pyörälä kisoihin!”, Kojo huutaa. Niinpä niin.