Räjähtävyyteen panostanut Martikainen valmis Mestikseen

Hokin oma kasvatti Eetu Martikainen palasi ennen viime kautta Kajaaniin yhden KalPassa vietetyn kauden jälkeen. Suomi-sarjassa 20-vuotias puolustaja teki 32 ottelussa tehot 1+9.

Martikainen kuvailee nuorten SM-liigan ja Suomi-sarjan välillä olevan iso ero.

– Oli iso hyppy pompata junnupeleistä miesten peleihin. Vauhti ehkä vähän väheni, mutta järki pelaamisessa kasvoi, Martikainen puntaroi.

– Suomi-sarjassa oli paljon pelaajia, joilla on kokemusta ylemmistä sarjoista. Sellaisia ovelia pelaajia, jotka olivat ehkä jo jäähdyttelemässä uraansa.

Sarjatason nousun myötä Martikainen on panostanut kesän aikana luistelun kehittämiseen entistä paremmaksi. Siihen on auttanut Hokin fysiikkavalmentaja Mikko Korhosen kesäharjoitusringissä oleminen.

– ”Doksan” treeniringissä on tehty paljon liikkuvuus- ja räjähtävyysharjoituksia, Martikainen kertoo.

Martikaisen luisteluasento on aina ollut helposti tunnistettava, sillä hän liikkuu kaukalossa todella pystyssä asennossa. Myös sitä on pyritty parantaa kesän aikana.

– Olemme esimerkiksi koittaneet tehdä kelkanvetoa matalammassa asennossa, että siinä pysyminen jäisi selkärankaan myös luistelussa.

Harjoituskauden aikana Martikainen oli Hokin toiseksi tehokkain puolustaja tehoillaan 1+2. Edellä oli vain tehot 2+1 iskenyt Risto Mattila.

– Välillä sattuu hyviä suorituksia, joista tulee pisteitä. Harjoituskaudella se olin minä, jolle niitä tuli. Toivottavasti niitä tulee myös loppukauden aikana, Martikainen naurahtaa.

– Luistelun paranemista en osaa vielä arvioida, kun olemme harjoitelleet vain harjoitushallin pikkukaukalossa.

Martikaista on auttanut myös tulevan kauden valmentajavalinta. Hokissa yli 700 ottelua pelannut ”Hossan härkä” (Jarkko Heikkinen) pystyy auttamaan kajaanilaislähtöistä puolustajaa kokemuksen syvällä rintaäänellä erilaisissa puolustukseen liittyvissä asioissa.

– Jakelta tulee paljon pikkuvinkkiä. Kun hän on itsekin pelannut pakkina älyttömän paljon pelejä, voi hän antaa hyviä neuvoja henkilökohtaisen kokemuksen pohjalta.

– Jake antoi myös viime kaudellakin vihjeitä siitä, miten voin parantaa omia otteita.