Ranskalaisten tehoilta ei riittänyt

Kajaanin Hokki kärsi perjantai-iltana 6-4 (2-1, 2-2, 2-1) -tappion Kiekko-Vantaalle. Hokin ranskalaisvahvistukset Teddy Da Costa ja Anthony Guttig olivat Valtti Areenalla oivassa vedossa, mutta linnapaitojen ottamat yhdeksän kaksiminuuttista sekoittivat peliä ja kajaanilaiset joutuivat kärsimään kauden kolmannen tappionsa. Hokilla on kuitenkin mahdollisuus palata voittojen tielle jo huomenna, kun se kohtaa Keravalla HCK:n.

Kotijoukkue Kiekko-Vantaa sai otteluun haaveilemansa alun, kun se siirtyi vajaassa kolmessa minuutissa 2-0 johtoon Jere Karjalaisen ja Valtteri Heikkilän tekemillä maaleilla. Hokki otti 2-0-maalin jälkeen aikalisän, jonka aikana Tuomas Tolonen vaihdettiin Teemu Seppäsen tilalle maaliin. Hokki-kasvatti Tolosen Mestis-debyytti piristi Hokin pelaamista ja linnapaidat pystyivät luomaan K-Vantaan maalille lukuisia maalintekopaikkoja. Vajaan viiden minuutin kohdalla Teddy Da Costa (2+1) onnistui tuomaan linnapaidat maalin päähän ylivoimalla Teemu Virtalan (1+2) ja Jarkko Heikkisen esityöstä.

Hokki aloitti toisen erän erittäin vahvasti ja linnapaidat pääsivät yrittämään kahdesti ylivoimalla. Toinen ylivoima tuotti myös tulosta, kun kapteeni Virtala tasoitti pelin Riku Toivon ja Da Costan syötöistä. Pari minuuttia edellisestä, ja illan tehomies Da Costa vei linnapaidat 2-3 johtoon maanmies Anthony Guttigin (1+1) ja Arttu Niskakankaan syötöistä. Isäntien tehomies Aleksi Rekonen (2+2) iski kuitenkin erän loppuun vielä kahdesti ja Lohipaidat pääsivät tauolle 4-3 johdossa.

K-Vantaa sai kolmanteen erään salama-alun, kun Otso Rantakari siirsi isännät jo 5-3 johtoon, kun erää oli pelattu vain 16 sekuntia. Hokki nousi vielä taistoon mukaan pelatessaan ilman maalivahtia, kun Teemu Virtalan loistosyöttö löysi takatolpalta kultaista kypärää kantaneen Guttigin, joka iski kiekon varmasti puolityhjään maaliin. Guttigin kauden viidenteen täysosumaan syöttöpisteen kirjautti myös Veli-Antti Leinonen. Hokin riskipeli kostautui kuitenkin vielä isäntien tekemän 6-4-maalin muodossa, kun vantaalaisten kultakypärä Artem Iossafov onnistui viimeistelemään kiekon ohi kelpo pelin pelanneen Tolosen.

– K-Vantaa oli tänään nälkäisempi ja kunnia voitosta kuuluu heille. Me pystyttiin välillä vastaamaan ja siellä oli hyviäkin hetkiä, mutta vähän enemmän niitä huonoja hetkiä. Huonot hetket pitäisi pystyä tappamaan ja pitää huoli ettei hävitä peliä silloin ja me kyllä hävittiin tänään niihin huonoihin hetkiin mitä meillä oli, päivitteli Hokin päävalmentaja Petri Mattila pelin jälkeen.

Pettynyt Hokki-luotsi ehti kuitenkin vitsailla linnapaitojen otteluiden monimaalisuudesta.

– Pääsylippujen hintoja voisi korottaa ainakin meidän peleihin, kun tuntuu että meidän peleissä sattuu ja tapahtuu. Se ei kuitenkaan ole se mitä valmentajat haluaa, vaan me halutaan nähdä ehjä ja kurinalainen 60-minuuttinen. Mutta Siperia opettaa ja Vantaa opettaa, Mattila kommentoi.

Tappion myötä sarjassa kuudenneksi tippuneen Hokin ottelut jatkuvat jo huomenna lauantaina, kun linnapaidat kohtaavat koko viikon huilanneen HCK:n.

– Parsitaan tässä yön aikana asioita kasaan ja nostetaan kissaa pöydälle. Meillä on paljon mietittävää, paljon opittavaa ja jotain hyvääkin. Katsotaan mikä on taistelijoiden ilme huomenna, Mattila päättää.

dacosta

Mestiksen maalipörssissä toiseksi nousseen Teddy Da Costan 2+1 tehot eivät riittäneet siivittämään Hokkia voittoon Vantaalla.