RAPORTTI: Hokin taistelu ei riittänyt

Kajaanin Hokin taistelu ei riittänyt perjantai-iltana Mikkelissä, kun Jukurit nappasi kolmannen kiinnityksen finaalipaikkaan luvuin 3-2 (2-0, 0-2, 1-0). Jukureille ei tuomittu ottelussa yhtään jäähyä, kun linnapaidat joutuivat istumaan jäähypenkillä viidesti. Ottelusarja jatkuu heti lauantaina Kajaanissa.

Ottelu käynnistyi Hokin kannalta huonoimmalla mahdollisella tavalla, kun Miikka Männikkö vei isännät 1-0-johtoon ajassa 0:07. Jukurit kaatoi lisää kylmää vettä kajaanilaisten niskaan reilun kahdeksan minuutin jälkeen, kun Riku Pitkänen ohjasi lukemiksi 2-0 ex-Hokki Anthony Guttigin loistavasta syötöstä.

Avauserä oli täysin isäntien hallussa, sillä ranskalaisvahti Ronan Quemener torjui ensimmäisellä 20-minuuttisella vain kaksi kertaa. Täksi illaksi Hokin maalille vaihdettu Timo Niemi venyi kiekon eteen yhdeksän kertaa.

Toinen erä alkoi täysin päinvastaisissa merkeissä. Hokki onnistui nousemaan maalin päähän 59 sekunnin pelaamisen jälkeen, kun Niko Saarenpään tulinen lyöntilaukaus upposi ohi Quemenerin.

Vain 44 sekuntia myöhemmin Hokki nousi ottelussa jo tasalukemiin 2-2, kun Saku Mäenalanen ohjasi Janne Pälveen viivalaukauksen vastustomattomasti Jukuri-vahdin selän taakse.

Kolmannen erän alussa Jukurit osui jälleen ylivoimalla. Guttig antoi loistavan poikittaissyötön, josta Pitkänen laukoi kiekon suoraan syötöstä ohi Niemen. Hokki ei tästä osumasta enää toipunut ja Jukurit pääsi juhlimaan voittoa luvuin 3-2.

– Ensimmäistä kiinnitystä lähdettiin hakemaan ja sitä ei tuonne bussiin saatu. Huomenna jatketaan Kajaanissa, väli on hyvin lyhyt. Palautellaan, syödään ja nukutaan se mitä ehditään, sairastelun jälkeen paluun Hokin penkin taakse tehnyt Jari Laukkanen summaa.

Ottelun tuomaritoiminta herätti ottelun jälkeen kysymyksiä. Jukureilla ei tuomittu ottelussa ainuttakaan jäähyä, kun linnapaidat kuluttivat Mikkelin jäähyaitoa viiteen eri otteeseen.

Timo Niemi torjui ottelussa 41 kertaa.

Timo Niemi torjui ottelussa 41 kertaa.

Ottelun tilastot

Maalit:
0:07 1-0 Männikkö (Lukka-Palve)
8:39 2-0 Pitkänen (Guttig-Kujanpää) YV
20:59 2-1 Saarenpää (Sebok)
21:43 2-2 Mäenalanen (Pälve-Pyykkönen)
45:52 3-2 Pitkänen (Guttig-Kujanpää) YV

Torjunnat:
Ronan Quemener, Jukurit 2+9+6=17
Timo Niemi, Hokki 9+10+22=41

Jäähyt:
Jukurit 0 x 2min
Hokki 5 x 2min

Yleisöä: 2039

4. välieräottelu Hokki – Jukurit lauantaina 28.3. kello 17.00 Kajaanin jäähallissa. 

Lipunmyynti ennakkoon Hokin toimistolla ja lippupisteessä http://bit.ly/19bMW2K. HUOM! Ennakkolipun Hokin toimistolta ostaneille Seripointin T-paita kaupan päälle!