RAPORTTI: Hokki kaatui saappaat jalassa – Jukurit eteni finaaleihin

Kajaanin Hokin taistelu neljännessä välieräottelussa ei riittänyt, sillä Mikkelin Jukurit haki 1-2 (0-1, 1-1, 0-0) -voiton ja eteni Mestiksen finaaleihin otteluvoitoin 4-0. Hokin matka jatkuu pronssiotteluun.

Mikkelin Jukurit jyräsi vakuuttavalla tavalla Mestiksen finaaleihin. Mikkeliläiset ovat voittaneet 21 edellisestä ottelusta peräti 19 ja pudotuspeleissä Jukurit ei ole hävinnyt vielä otteluakaan. Sarjanousija KeuPa HT:n tavoin myös Hokki joutui taipumaan Jukureille suoraan otteluvoitoin 4-0.

− Ottelusarja oli ohi ennen kuin ehti alkaakkaan. Pari päivää olin välillä vielä itse sivussa. Sarja alkoi maanantaina ja päättyi lauantaina, joten ei tästä kamalasti jäänyt jälkipolville kerrottavaa, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen summaa ottelusarjaa.

− 4-0 ei jätä kamalasti selittelyille varaa. Parempi menee silloin jatkoon. Tämä oli viimeinen Mestis-peli tällä kaudella Kajaanissa, pronssiottelun me tulemme joka tapauksessa pelaamaan vieraissa.

Jukurit oli vahvempi välierissä voitoin 4-0. Hokin kausi päättyy pronssiotteluun.

Jukurit oli vahvempi välierissä voitoin 4-0. Hokin kausi päättyy 8.4. pelattavaan pronssiotteluun.

Jukurit hallitsi ottelun alkua, mutta Hokki pääsi peliin paremmin mukaan avauserän edetessä. Vieraat onnistuivat siirtymään johtoon avauserän lopussa, kun Roy Pihlströmin viivaheitto upposi maskissa olleen Hokki-vahti Antti Lehtosen selän taakse.

Hokki sai toiseen erään lentävän lähdön, kun Tomas Mikus laukoi miinuskulmasta Hokin tasoihin jo 17 sekunnin pelaamisen jälkeen. Jukurit onnistui kuitenkin tappamaan Hokin momentumin iskemällä 1-2-maalin heti linnapaitojen ylivoiman jälkeen. Asialla oli Iivo Hokkanen, joka seurasi Timo Hiltusen laukoman reboundin ja viimeisteli kiekon varmasti Hokki-maaliin.

− 4-0 otteluvoitot mairittelevat meitä vähän, mutta olemme siihen luonnollisesti tyytyväisiä. Näistä neljästä ottelusta kolme oli kuitenkin maalin pelejä. Hokki on todella hyvä ja hyvin valmennettu joukkue, joka laittoi meidät todella, Jukurien päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi.

− Meitä vastaan on tehty pudotuspeleissä tasakentällisin vain kolme tai neljä maalia. Siihen pitää olla tyytyväinen. Toki se on osittain maalivahtipelin ansiota, mutta ei oteta mitään kenttäpelaajiltamme pois, Pennanen jatkaa.

Hokin kausi jatkuu keskiviikkona 8. huhtikuuta pelattavassa pronssiottelussa. Vastaan asettuu joko KooKoo tai TUTO Hockey. Hokki pelaa pronssiottelun joka tapauksessa vieraissa.

− Nyt otamme pari päivää happea ja katsomme, kuka tulee vastaan ja minne päin lähdemme. Myös pelaajien mietteitä pitää myös kysellä, että mitä mieltä he ovat pronssiottelusta, Laukkanen päättää.