Revanssiviikonloppu käyntiin Kajaanissa – Fofanov ja Kokkonen paikkaamaan loukkaantumisia

Kajaanin Hokki saa helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna vastaansa JHT:n revanssiviikonlopun merkeissä. Joukkueiden molemmat keskinäiset kohtaamiset runkosarjassa päättyivät kotivoittoihin.

JHT:n osalta jatkosarja on alkanut Hokin tapaan alavireisesti. Avausviikonloppuna joukkue kaatoi FPS:n suoraan ja KOOVEE:n jatkoajan jälkeen, mutta viime viikonlopun otteluissa samat joukkueet jättivät JHT:n pisteittä. Sarjataulukossa JHT on Hokin edellä neljäntenä neljän pisteen päässä.

– Lähtökohdat otteluun ovat aika samanlaiset. Molemmat oli vieraissa viikonloppuna ja tulokset eivät ole olleet niin hyviä kuin ollaan toivottu. Molemmat haluavat varmasti palata voittokantaan, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen kommentoi.

– Playoffit ovat aika lähellä ja se on varmaan molemmilla mielessä. Se tietää asetelmien hakua sekä pelin ja kentällisten säätöä.

Molemmat painivat loukkaantumisten kanssa

Joukkueiden kohtaamiset runkosarjassa olivat tasaisia. Hokki vei syyskuussa pisteet maalin erolla Kajaanissa ja JHT haki marraskuussa pisteet myöskin maalin erolla.

– JHT:n alku oli vaikea, mutta kauden aikana he olivat ihan kuntopuntarin kärkeä. Tiedossa on, että heilläkin on ollut kokoonpanon kanssa jonkin verran ongelmia. Kovat vääntöpelit ovat tulossa, ensin pelataan meidän isossa kaukalossa ja perään heidän pienessä kaukalossa, eli ihan äärilaidoissa.

Hokilta perjantain ottelusta sivussa ovat loukkaantuneet Jaakko Heiskanen ja Robin Ullberg sekä pelikiellossa oleva Alexander Liulchuk. Lisäksi Niki Huovisen pelaaminen on epävarmaa sairastumisen takia. Maalivahti Severi Kinnunen on jälleen pelikunnossa ja torjuu perjantaina Hokin maalilla.

Hokki saa apuja Iisalmesta, kun tehopuolustaja Anton Kokkonen ja Hokki-kasvatti Jevgeni Fofanov pelaavat Hokin riveissä. Kokkosen laina kattaa perjantain ottelun, Fofanovin laina molemmat viikonlopun ottelut.

Lopullinen kokoonpano otteluun varmistuu pelipäivän aamulla.

Anton Kokkonen pelaa Hokin takalinjoilla perjantain JHT-ottelussa. (Kuva: Tuomas Juntunen)