Risto Mattila pelaa jo seitsemättä kautta Hokissa

Risto Mattilalle alkanut kausi on Mestiksessä jo kymmenes. Kaudessa 2021–2022 hän on innoissaan erityisesti yhdestä asiasta: yleisön palaamisesta takaisin katsomoihin.

– Hyvillä fiiliksillä pääsee aloittamaan uutta kautta ja on mukava, kun ei ole enää rajoituksia. On hienoa, kun pääsee yleisöäkin taas peleihin, Mattila tuumii.

– Toivottavasti nyt kajaanilaisyleisökin löytäisi paikalle, hän toivoo.

Tällä kaudella joukkueen varakapteenina toimiva Mattila, 30, haluaa parantamista aiemmilta kausilta.

– Henkilökohtaisella tasolla tavoitteena on pelata uran parasta lätkää kokonaisvaltaisesti. Joukkueena on nyt pari kautta rämmitty, niin tavoitteena on ettei enää rämmittäisi. Lähdetään pelaamaan viihdyttävää ja voitokasta lätkää.

Hokki-paidassa alkanut kausi on Mattilalle jo seitsemäs. Hän kuvailee joukkuetta nuoreksi ja nälkäiseksi.

– Hyvä ryhmädynamiikka on kasassa. Kyllä tästä pitäisi hyvä tulla, hyviä jätkiä on koppi täynnä. Kaikki paiskii päivittäin hommia ja potkitaan toisia eteenpäin.

Hokin valmennustiimi vaihtui päättyneeltä kaudelta. Pasi Räsäsen valmennus on ollut puolustajan mukaan ”jämäkkää tekemistä” ja harjoituskauden aikana joukkue on mennyt kovaa. Valmennustiimi täydentyi vielä kauden kynnyksellä, kun apuvalmentajaksi saapui Juha Nurminen.

– Hyvä, että saatiin kakkosvalmentajakin. Kesti vähän aikaa, mutta nyt on hyvä kun on koko paletti kasassa. Hyvin on mennyt Nurmisen kanssa.

Mestiksen kautta aikain puolustajien pistepörssissä Mattila on tällä hetkellä kolmantena. Kakkossijaa hallussaan pitävä Hokki-legenda Jarkko Heikkinen on 39 pisteen päässä hänen edellään.

– Eikö siitä yritetä lähteä, että laitetaan vilkku päälle ja mennään ohi, Mattila nauraa.

– Ei vaan, kyllä niitä tehoja tulee jos pelaa hyvin. Onhan se ihan mukava saavutus tuokin sijoitus.