Risto Mattilan ilmaveivimaali on tavoittanut jo yli 150 000 ihmistä – ”En olisi uskonut, että maalista nousee somehitti”

Hokki-puolustaja Risto Mattilan upea ilmaveivimaali on tavoittanut jo muutamassa päivässä yli 150 000 ihmistä. Jo pelkästään Hokin some-kanavien kautta maali on tavoittanut 75 000 katsojaa.

Urheiluvideoita somessa julkaiseva Urheilujätkä julkaisi maalin Instagramissa ja Facebookissa. Videot ovat keränneet yhteensä 72 000 näyttökertaa.

Uutisen Mattilan ilmaveivimaalista ovat tehneet muun muassa Ilta-Sanomat, MTV, Helsingin Sanomat ja Kainuun Sanomat.

– Onhan noita juttuja tullut luettua. Somen ansiosta maali on saanut paljon näkyvyyttä, mutta en olisi uskonut, että maalista nousee somehitti, Mattila myöntää.

Lupaukset ilmaveivistä kavereille ja joukkuekaverille

Mutta miten koko tilanne oikein syntyi?

– Siinä aukesi paikka maalin takana ja päätin kokeilla ilmaveiviä. Olisiko se ollut kolmas kerta tällä kaudella, kun yritin ilmaveiviä, mutta aiemmat yritykset jäivät vähän puolittaisiksi. Pari kaveria oli Hokkiklubilla katsomassa peliä ja he sanoivat, että tekaisepa heidän kunniaksi ilmaveivi, Mattila naureskelee.

Mattila oli luvannut aiemmin viikolla myös maalivahti Tomi Rautiolle yrittävänsä maalia. Mattila piti lupauksensa.

– Maalivahtijäällä Rane (Rautio) huusi, että tee pelissä ilmaveivi. Vastasin samantien, että lauantaina tulee.

– Aiemmin samassa pelissä oli toinenkin paikka tehdä ilmaveivi, mutta tuo rightin raukka (Jarkko Harjula) oli takatolpalla ja hän ei ollut tehnyt kahteen peliin maalia, niin piti siinä tilanteessa syöttää. Ihan reisillehän se tilanne meni, hän virnuilee.

Risto Mattilan maalista tuli nopeasti somehitti. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Maali ilmaveivillä myös ratkaisevassa A-nuorten finaalissa

Maali ei ollut Mattilan uran ensimmäinen ilmaveivimaali. Hän teki Kärppien A-junioreissa ilmaveivimaalin ratkaisevassa finaaliottelussa HIFK:ta vastaan vuonna 2010.

Ilmaveivimaalit nousivat koko kansan tietoon vuoden 2011 MM-kisoissa, kun Mikael Granlund teki välierissä Venäjää vastaan ilmaveivimaalin. Granlund on Mattilan läheinen ystävä.

Myös Mikael Granlundin pikkuveli Markus on tehnyt urallaan ilmaveivimaalin SM-liigassa.

– Oulusta tulee kovapäisempiä kavereita kuin Etelä-Suomesta, Mattila kiteyttää hymyssä suin.

Nähdäänkö Mattilalta loppukaudella vielä lisää ilmaveivejä?

– Kyllä jotain spesiaalia saattaa vielä tulla, Mattila hymyilee.