Runkosarja huipentuu kahden ottelun viikonloppuun – kuka varmistaa sarjapaikkansa?

Kajaanin Hokin runkosarja huipentuu kahden ottelun viikonloppuun. Ensin kajaanilaisjoukkue matkaa perjantaiksi Keuruulle KeuPan vieraaksi, jonka jälkeen linnapaidat kohtaavat lauantaina TUTOn Kajaanissa.

Kajaanin Hokki kohtaa runkosarjan viimeisen viikonlopun ensimmäisessä ottelussa KeuPan perjantaina Keuruulla. Ottelu on joukkueiden neljäs keskinäinen kohtaaminen. Kolmesta aiemmasta kohtaamisesta Hokki on onnistunut voittamaan yhden, kun KeuPa kaatui Kajaanissa 15.10. lukemin 5–2. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat helmikuun alussa Keuruulla, jolloin Mikko Heiskasen ryhmä voitti luvuin 5–1.

— Luistelupeli on jälleen isossa osassa huomisen illan käsikirjoitusta laadittaessa. Keuruulla on iso kaukalo jossa on tilaa liikkua ja pelata kunhan vain luistin saadaan liikkeelle, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi.

Edellisen joukkueiden keskinäisen kohtaamisen jälkeen keuruulaiset ovat pelanneet yhteensä viisi ottelua, joista joukkue on saanut kasaan kuusi pistettä. KeuPa pelasi viimeksi viime viikon lauantaina. Tuolloin LeKi kaatui Keuruulla luvuin 4–3 Emppu Pulliaisen jatkoaikamaalin jälkeen.

Hokin sairastuvalla viikonlopun otteluissa ovat loukkaantumisten takia Radek Koblizek, Markus Korkiakoski ja Reko Tornberg. Lisäksi Heikki Klemetti on sairaana. Maalilla Keuruulla aloittaa Sami Väliharju.

Timo Hiltunen vastasi Hokin ainoasta maalista edellisessä KeuPa-ottelussa. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Asetelmat:

Sijoitus, joukkue, pisteet, (maaliero)

10. JYP-Akatemia 62p (-32)
————————
11. RoKi 61p (-6)
12. Hokki 61p (-19)
13. IPK 56p (-45)

Kaikki joukkueet ovat pelanneet 48 ottelua. Kaikilla on jäljellä kaksi ottelua.

Mikäli joukkueet päätyvät tasapisteisiin, ratkaisee:

1. Maaliero
2. Tehdyt maalit
3. Keskinäisten otteluiden tulos
4. Rangaistusminuutit (vähemmän minuutteja saanut on edellä)

Joukkueiden loppuohjelmat:

JYP-Akatemia:
Pe 10.3. JYP-Akatemia – Espoo United
La 11.3. LeKi – JYP-Akatemia

RoKi:
Pe 10.3. RoKi – TUTO Hockey
La 11.3. IPK – RoKi

Hokki:
Pe 10.3. KeuPa HT – Hokki
La 11.3. Hokki – TUTO Hockey

IPK:
Pe 10.3. Hermes – IPK
La 11.3. IPK – RoKi

Mikäli maalierot pysyvät ennallaan, niin sija 10 ratkeaa seuraavasti:

1. JYP-Akatemia on sijalla 10, mikäli se saa jäljellä olevista otteluista vähintään saman verran pisteitä kuin RoKi ja Hokki. Ottamalla täydet 6 pistettä se pitää RoKin ja Hokin varmuudella takanaan.
2. RoKi on sijalla 10, mikäli se saa vähintään yhden pisteen enemmän kuin JYP-Akatemia ja vähintään saman verran pisteitä kuin Hokki.
3. Hokki on sijalla 10, mikäli se saa vähintään yhden pisteen enemmän kuin JYP-Akatemia ja RoKi.
4. IPK on sijalla 10, mikäli se ottaa täydet 6 pistettä ja kaikki muut jäävät 0 pisteeseen. Lisäksi IPK:n viimeisten pelien maalieron tulee olla vähintään 13 maalia parempi kuin JYP-Akatemialla.