Runkosarja päättyy kotiyleisön edessä – ”Lähdetään kehittämään omaa peliä paremmaksi”

Mestiksen runkosarja päättyy keskiviikkona Hokin osalta kotiotteluun. Vastassa on Kokkolan Hermes.

Hokin osalta asetelma on ollut jo pidemmän aikaa selkeä, sillä joukkueen pelit jatkuvat Mestis-karsinnoissa. Myös Hermeksen osalta tilanne on selkeä, sillä joukkue on runkosarjassa kahdeksas ja kohtaa puolivälierissä runkosarjan ykkösen Ketterän.

– Lähdetään kehittämään omaa peliä paremmaksi kohti karsintoja. Aika yksinkertaisia asioita, kuten viisikon tiiviyttä tässä on haettu. Vaikka voittoja ei ole viime aikoina tullut, niin joukkueessa on ollut siitä huolimatta hyvä ja rento meininki, Hokin päävalmentaja Jarkko Heikkinen sanoo.

– Samoja asioita moni muukin joukkue pyörittelee harjoituksissa kuin mekin. Muilla rutiini ja perustaso ovat olleet peleissä meitä kovempia ja se näkyy sitten aika rajulla tavalla sarjataulukossa. Vaikka yksittäisissä peleissä olisikin pienet erot ja marginaalit, niin pitkässä juoksussa ero kasvaa sarjataulukossa isoksi, hän näkee.

Ykkösnippu ei jalkeilla vielä keskiviikkona

Hokin kokoonpano elää jonkun verran viime viikonlopun otteluista. Ainakin Hokki-kasvatit Teemu Kemppainen, Mikko-Matti Paakkola ja Jesse Niskanen tekevät keskiviikkona paluun kokoonpanoon.

Tarkemmin pelaava kokoonpano selviää pelipäivän aamujäillä.

– Ihan ei saada ykköskokoonpanoa vielä jalkeille. Toki varmasti karsinnoissakin voi tulla takaiskuja ja me ei päästä välttämättä pelaamaan ihan parhaalla kokoonpanolla, joten rotaatio on tässä vaiheessa hyvä juttu, Heikkinen toteaa.

Mestiksen pudotuspelit alkavat lauantaina 14. maaliskuuta. Karsinnat alkavat puolestaan lauantaina 21. maaliskuuta. Hokin tuleva vastustaja on selvillä viimeistään tiistaina 17.3.

 

Hokki–Hermes keskiviikkona 11.3. kello 18.30 Kajaanin jäähallissa. Osta liput ennakkoon netistä.