Runkosarjan kärkijoukkueet vastakkain finaaleissa

Välierissä Jokipojat voittanut Hokki kohtaa finaaleissa Jukurit, joka kaatoi KeuPa HT:n tiellään finaaleihin. Runkosarjassa joukkueet sijoittuivat ensimmäiseksi ja toiseksi.

Runkosarjassa toiseksi sijoittunut Kajaanin Hokki kohtaa finaalisarjassa ainoan joukkueen, jonka taakse linnapaidat jäivät runkosarjassa, kun vastaan asettuu Mikkelin Jukurit. Runkosarjan aikana joukkueet kohtasivat kuuteen otteeseen, joista voitot kääntyivät Jukureille 4-2. Otteluista puolet ratkesivat vasta varsinaisen peliajan jälkeen ja näistä kolmesta Hokki nappasi molemmat voittonsa. Yhteismaalit runkosarjan otteluista menivät mikkeliläisille 21-10.

— Isossa kuvassa kun lähdetään tätä miettimään, on nyt vastakkain tämän kauden Mestiksen kaksi parasta joukkuetta, kun runkosarjan ykkönen ja kakkonen on myös playoffien finaaleissa. Selvää on, että vastassa on sarjan kovin joukkue. Haaste omalle joukkueelle vain kasvaa, kaksi kovaa sarjaa on jo takana ja edessä on vielä kovin, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

— Meidän pitää pystyä keskittyä omaan pelaamiseen ja viedä sitä parempaan suuntaan. Kaukalon toisessa päässä on varmasti yksilötasolla sarjan parhaita pelaajia, jonka takia yksilön pelaaminen ja ratkaisut tilanteesta toiseen kasvaa entisestään. Ihan samalla tavalla näitä ottelusarjoja mennään kuin muitakin vastaan, mutta se tiedostetaan että vastustaja on astetta kovempi ja parempi kuin kahdessa aikaisemmassa sarjassa, puntaroi Hokki-luotsi.

Tiellä finaaleihin Hokki kaatoi TUTO Hockeyn seitsemässä ottelussa ja Jokipojat kuudessa ottelussa. Jukurit on selvinnyt yhdellä ottelulla vähemmän, sillä viikinkipaidat kaatoivat ensin Kiekko-Vantaan seitsemässä ottelussa ja välierissä KeuPa HT:n viidessä. Pudotuspeleissä molemmat joukkueet ovat tehneet yhtä paljon maaleja (37 kappaletta), mutta päästetyissä maaleissa Jukurit johtaa Hokkia, päästettyään 24 maalia Hokin 35 maalia vastaan. Joukkueiden parhaina pistemiehinä finaaleihin lähtevät Aku Kestilä ja Roope Ranta. Molemmilla pelaajilla on kasassa 12 pistettä, Kestilän tehtyä 9+3 ja Rannan kasattua 5+7 aiemmilla kierroksilla.

Jokipojat-sarjassa Hokin leirissä ei oltu tyytyväisiä maalintekotehokkuuteen viisikkopelaamisessa. Muutakin parannettavaa löytyy kuitenkin vielä pelaamisesta.

— Jokaista osa-aluetta pyritään viemään eteenpäin, ei kahta sanaakaan siitä. Nyt kun pelit lähtevät käyntiin, nähdään aiempien ottelusarjojen tavoin missä on parannettavaa ja missä pärjätään. Tässä hetkessä kun kautta on joka tapauksessa kaksi viikkoa jäljellä, pitää tulla parasta peliä niin yksilöinä kuin myös joukkueena, sanoo Laukkanen.

Hokki kohtaa Jukurit Mestiksen finaaleissa. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Hokki kohtaa Jukurit Mestiksen finaaleissa. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Finaalisarjaan Hokki pääsee lähes tyhjällä sairastuvalla, kun myös Christoffer Seppelin on palannut joukkueen harjoituksiin mukaan. Jos pelaajat pysyvät terveenä, tulee kokoonpano pysymään maanantain otteluun samana kuin perjantaisessa Jokipojat-ottelussa.

— Joukkueen terveystilanne on hyvä, kaikki on terveenä. Joukkueharjoituksiin palannut Seppelin ei pelaa vielä maanantaina, mutta tuo yhden vaihtoehdon lisää meidän hyökkäykseen. Sivussa on ainoastaan Sakari Turtiainen, kuten on ollut jo pidemmän aikaa, päättää Hokki-käskyttäjä.

Finaalien aikataulu:
Ma 11.4 klo 18.30 Jukurit – Hokki
Ke 13.4 klo 18.30 Hokki – Jukurit
Pe 15.4 klo 18.30 Jukurit – Hokki
La 16.4 klo 17.00 Hokki – Jukurit
Ma 18.4 klo 18.30 Jukurit – Hokki (tarvittaessa)
Ke 20.4 klo 18.30 Hokki – Jukurit (tarvittaessa)
Pe 22.4 klo 18.30 Jukurit – Hokki (tarvittaessa)