Saako Hokki viidennen voiton pässipaidoista?

Kajaanin Hokki lähtee hakemaan kauden viidettä voittoa SaPKosta, kun loistovireessä olevat pässipaidat saapuvat Kajaaniin lauantaina. 

Kajaanin Hokki päättää kotipeliputkensa lauantaina, kun joukkue kohtaa SaPKon Kajaanin jäähallissa. Linnapaidat ovat olleet paha vastus pässipaidoille, sillä joukkueiden kauden kaikki neljä aiempaa kohtaamista ovat päätyneet Hokin suoraan voittoon. Maaliero näistä neljästä ottelusta on Hokille vakuuttava 18-7. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat 15.1 Savonlinnassa, jolloin Hokki oli vahvempi lukemin 3-6. Sen jälkeen SaPKo on kuitenkin jyrännyt vakuuttavasti neljään peräkkäiseen voittoon, voittaen JYP-Akatemian, Peliitat, RoKin ja TUTO Hockeyn uskomattomalla maalierolla 17-2.

— Erittäin taitava joukkue tulee vastaan, se on lähtökohta peliin. Paljon taitavia ja hyviä pelaajia, oman puolustamisen pitää jälleen kerran olla parasta a-luokkaa. Jäähyaitiosta pitää pyrkiä olemaan pois, ei ainakaan liikaa ilmaisia ylivoimia kannata SaPKolle tarjota, ennakoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Joukkueet lähtevät otteluun erilaisista tilanteista siltä osin, että SaPKolla on perjantaina vierasottelu Rovaniemellä ja Hokilla ei ole peliä. Hokki-luotsi ei näe kuitenkaan tilanteella olevan isompaa merkitystä.

— Näitä nyt on omallakin joukkueella, että joskus on pelattu ja seuraavana päivänä on joku tullut tuoreena vastaan. En ole nähnyt otteluiden lopputuloksissa hirveästi eroavaisuuksia, joskus on pärjätty ja joskus on jätetty pärjäämättä. Siinä ei ole minkään näköistä hyötyä meillä, kommentoi Hokki-luotsi.

Edelliseen otteluun Hokki sai apuja Kärppien A-junioreista viiden pelaajan verran, mutta kyseistä viisikkoa ei nähdä lauantaina Kajaanin jäillä. Hokki lähtee otteluun hyökkääjäosastoltaan kapealla ringillä, kun kaukaloon tulee kahdeksalla hyökkääjällä pelaava kajaanilaislauma. Puolustajien suhteen tilanne on parempi, kun joukkueella on käytettävissä yhdeksän tervettä puolustajaa. Maalissa lauantaina aloittaa keskiviikkona RoKia vastaan nollapelin pelannut Antti Lehtonen.

— Meillä on kahdeksan hyökkääjää ja kahdeksan puolustajaa käytössä. Yhdeksäskin puolustaja olisi terveenä, mutta laitettiin (Ville) Vittaniemi Iisalmeen pelaamaan. Ei nyt ole hirveän järkevää ottaa kokoonpanoon enemmän hyökkääjiä kuin pakkeja. Peluutusta täytyy miettiä, se nyt on melko varmaa että joku puolustajista joutuu taas pelaamaan hyökkääjänä että saadaan kolme ketjua kasaan, arvioi Hokki-luotsi kajaanilaisten pelaajatilannetta.

Michal Kristof kantaa kultakypärää SaPKoa vastaan lauantaina. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Michal Kristof kantaa kultakypärää SaPKoa vastaan lauantaina. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Hokki-SaPKo Kajaanin jäähallissa lauantaina 30.1 kello 17.00.