Saarenpää valittiin tammikuun Mestis-pelaajaksi – Sebokista kuukauden tulokaspelaaja

Kajaanin Hokin Niko Saarenpää on valittu Mestiksen tammikuun kuukauden pelaajaksi. Hokki-leiristä tunnustusta sai myös Balazs Sebok, joka valittiin kuukauden tulokaspelaajaksi.

Mestis on valinnut Hokin Niko Saarenpään tammikuun kuukauden pelaajaksi. Saarenpää pelasi tammikuussa 11 ottelua, joissa laitahyökkääjä nakutti tehot 7+8=15. Saarenpään teholukema tammikuussa oli +5.

– En muista että koskaan olisi tullut mitään tunnustuksia, joten hymyähän tämä nostaa huulille. Mestiksen taso on noussut huimasti kolmen Ruotsin-kauden aikanani, ja vielä näytän pysyvän vauhdissa. Peli on kehittynyt etenkin taktisella puolella, ja ylivoima- ja alivoimapelitkin ovat kehittyneet. Kyllä sarjan nykyinen taso yllätti, Saarenpää kertoo Mestiksen verkkosivuilla.

Kolme edelliskautta Ruotsissa pelannut Saarenpää on iskenyt tällä kaudella tehot 14+14=28. Samalla Saarenpää sivuaa kaudella 2010-2011 tekemäänsä piste-ennätystä.

– Kahden ja puolen kuukauden maaliton putki oli ennen vuodenvaihdetta, ja se putki katkesi joulukuun viimeisessä ottelussa Savonlinnassa. Sain siellä vielä onnistumisen voittomaalikilpailussakin, ja siellä lähti iso apina harteilta. Itseluottamus palasi takaisin. Valmentajankin kanssa oltiin jo juteltu maalittomuudestani, ja kyllä se tuotti paineita, koska maalintekijäksi minut Kajaaniin hankittiin, Saarenpää jatkaa.

Niko Saarenpää (vas.) valittiiin Mestiksen tammikuun pelaajaksi ja Balazs Sebok kuukauden tulokaspelaajaksi.

Niko Saarenpää (vas.) valittiiin Mestiksen tammikuun pelaajaksi ja Balazs Sebok kuukauden tulokaspelaajaksi.

Sebok samaan kastiin Kalaputaan kanssa

Hokin unkarilaishyökkääjä Balazs Sebok on valittu puolestaan tammikuun tulokaspelaajaksi. Sebok teki tammikuun 11 ottelussa tehot 4+6=10. Budapestiläisen teholukema tammikuussa oli +3.

– Balazs on nuori keskushyökkääjä, jonka kauteen on mahtunut monenlaisia pelejä, ja tammikuuhunkin mahtui paljon erilaisia otteluita. Opetteluvaihe alkaa olla jo takana, ja pelintaso on muuttunut kokonaisuutena tasaisemmaksi. Sebokin kanssa ollaan aikataulussa, mutta kehitettävää riittää vielä paljon, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen luonnehtii suojattiin Mestiksen verkkosivuilla.

– Vaikka kyseessä on isokokoinen kaveri, niin luistelu on ehdottomasti hänen vahvuus. Silloin hänen peli kulkee, kun luistelu on parasta A-luokkaa.

Sebok on jo toinen tällä kaudella Hokista kuukauden tulokaspelaajaksi valittu pelaaja, sillä Antti Kalapudas valittiin lokakuussa kuukauden tulokaspelaajaksi.

Hokin pelit jatkuvat keskiviikkona 11. helmikuuta kotikaukalossa, jolloin vastaan asettuu viimeistä kertaa Kajaanissa vieraileva Kouvolan KooKoo.