Samu Pyykkönen: ”Ihan hyvä maku jäi tappiosta huolimatta”

Hokki kärsi lauantaina 4–7-kotitappion Hermekselle, mutta keskushyökkääjä Samu Pyykkönen näki tappiosta huolimatta Hokin pelissä positiivisia asioita.

– Ihan hyvä maku jäi tappiosta huolimatta. Se oli meille neljäs peli kolmeen päivään, mutta ainakin itsestä tuntui, ettei meiltä bensa loppunut kesken, Pyykkönen arvioi.

– Pelasimme Iisalmessa hyvin ja Hermestäkin vastaan oltiin pisteissä kiinni, mutta ne menivät omaan tötöilyyn. Se syö fiilistä joukkueen sisällä, kun peli repsahti omien virheiden takia.

Hokki rakensi hyvin maalipaikkoja etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä.

– Hyvin tultiin kahden maalin takaa tasoihin, mutta peliä ei pitäisi päästä käsistä, kun tulee kehnompi ylivoima. Ei oma peli voi sellaiseen kuolla, Pyykkönen harmittelee.

Kultainen tie hakusessa

Pyykkönen iski lauantaina kauden avausmaalinsa ylivoimalla. SuPS-kasvatti teki Hermeksen verkkoon tehot 1+1 ja koko kauden pistesaalis on nyt 1+3.

– Mukava saada maalitili auki, mutta ei se kuitenkaan hirveästi lämmitä, kun ei saatu voittoa.

– Omassa pelissä on vielä paljon parannettavaa. Puolustuspelaamisessa pitäisi päästä omalle hyvälle tasolle ja hyökkäysalueella pystyn vielä paremmin pysymään kiekossa. Sellainen hyvä kultainen tie pitäisi löytää vaihdosta toiseen.

Hokin ottelut jatkuvat tulevalla viikolla kahdella vierasottelulla. Hokki matkaa perjantaina TUTO Hockeyn vieraaksi ja lauantaina vastassa on Kiekko-Vantaa.

– Erikoistilanteissa me pystytään parantamaan vielä paljon. Myös hyökkäyspelin avaamista pitää pystyä kehittämään, Pyykkönen tietää pelin kehityskohteet.

Hokin ottelut lokakuussa:
Pe 18.10. klo 18.30 TUTO Hockey–Hokki
La 19.10. klo 17.00 K-Vantaa–Hokki
Pe 25.10. klo 18.30 Hokki–IPK
La 26.10. klo 17.00 SaPKo–Hokki