Samuel Sikstusille yhden ottelun pelikielto

Hokin puolustaja Samuel Sikstus on saanut Mestiksen kurinpidolta yhden ottelun pelikiellon. Sikstus kärsi pelikieltonsa jo lauantaina.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Tilanteesta tuomittiin jäällä iso rangaistus ja pelirangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Sääntökirjan 124 kohdan mukaisessa pään tai niskan alueelle kohdistuvan taklauksen määritelmässä todetaan seuraavasti: Ei ole olemassa sellaista tekoa kuin puhdas taklaus päähän. Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät. Edelleen sääntökirjan 124 ii kohdan mukaan pelaajalle, joka kohdistaa taklauksen vastustajan pään tai niskan alueelle, voidaan myös tuomita joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Tilanteessa Hokin Samuel Sikstus taklaa verraten verkkaisella vauhdilla vaihtoaition edustalla olevaa IPK:n pelaajaa. Taklaus kohdistuu taklattavissa olevaan pelaajaan, ja se suoritetaan hyväksyttävästä suunnasta. Saadun selvityksen perusteella on kuitenkin selvää, että taklaus osuu vastustajaa päähän. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama päähän kohdistunut taklaus ja siten rangaistava teko. Ottaen huomioon, että taklaava pelaaja kasvaa kontaktiin ja siten aiheuttaa taklauksen osumisen nimenomaisesti vastustajaa päähän, katsoo kurinpitoryhmä teon olleen siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus.

Edellä todetuin perustein tilanteesta määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus.

Sikstus oli asetettu väliaikaiseen pelikieltoon ja on täten kärsinyt yhden ottelun pelikieltonsa jo 27. helmikuuta.