Sarjakärki Hunters vierailee lauantaina Kajaanissa

Kajaanin Hokki saa lauantai-iltana kovimman mahdollisen vastuksen, kun Suomi-sarjan kärjessä porskuttava Porvoon Hunters saapuu Kajaaniin. 

Porvoon Hunters on aloittanut kautensa erinomaisesti. 16 pelatusta ottelusta joukkue on hävinnyt vain kaksi ja joukkueen 40 pistettä oikeuttaa Suomi-sarjan kärkisijaan.

Vieraissa Hunters on ollut sarjan paras joukkue 2,5 pisteen keskiarvolla. Edellisen kerran Hunters pelasi sunnuntaina Porissa, jolloin KHT jäi jalkoihin tylysti luvuin 2–7.

Porvoolaisten kokoonpanosta löytyy Suomi-sarjan pistepörssin kärjessä oleva Ville Heikkinen. Heikkinen on 16 ottelussa hurjastellut tehot 6+31=37.

– Hunters on työteliäs ja hyvä joukkue Suomi-sarjaan, jonka perusrunko on ollut yhdessä jo pitkään. Heillä on yksi erittäin tehokas kentällinen, josta löytyy pistepörssin kärkinimi, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen valaisee.

Kuka hyppää korkeimmalle kärkiottelussa? (Kuva: Tuomas Juntunen)

Myös Hokin kuntokäyrä osoittaa ylöspäin. Hokki kaatoi keskiviikkona AIK/Laser HT:n peräti luvuin 9–0.

– Keskiviikkona ottelun alku oli meiltä hyvä ja saimme yllätettyä kaverin. Meillä on hyvä itseluottamus lähteä jatkamaan siitä ottelusta, mutta pelissä on toki paljon parannettavaa. Keskiviikkona meillä oli liikkeessä tiettyä raikkautta, sillä osa-alueella olimme selkeästi heidän edellä.

– Viikkoharjoittelussa olemme ottaneet tämän pelimäärän huomioon, että otteluissa olisi kaikki energia käytössä, Niiranen toteaa.

IPK:n lainamiehiä Eetu Patrosta ja Anton Kokkosen ei nähdä lauantaina Hokki-paidassa. Torstain A-junioriottelussa itseään loukannut Erno Räisänen on näillä näkymin pelikunnossa lauantaina.

Hokin alustava kokoonpano Hunters-otteluun:
14 Roberts Locans – 8 Niki Huovinen – 16 Niko Saarenpää
23 Riku Korhonen – 26 Martins Vitolins – 15 Heikki Klemetti
27 Tommi Klemetti – 12 Oscar Leppänen – 19 Peter Gápa
31 Erno Räisänen – 11 Jesse Niskanen – 22 Toni Koskinen
21 Vili Kauppinen (13. hyökkääjä)

10 Alejandro Ramirez – 95 Jarkko Heikkinen
6 Robin Ullberg – 28 Micke Niemelä
7 Juho-Ville Kyllönen – 70 Alexander Liulchuk

35 Severi Kinnunen (AM) – 1 Lari Kukkohovi

Kärkiottelu Hokki–Hunters la 18.11. klo 18.30 Kajaanin jäähallissa. Jatkot Onnelassa jo kello 21 alkaen!