Sarjan avausottelusta tappio Hokille

Kajaanin Hokin sarjakausi alkoi tappiollisesti, kun Iisalmen Peli-Karhut vei paikalliskamppailun nimiinsä luvuin 5–2 (3-0, 0-1, 2-1). Hokin sarjapelit jatkuvat perjantaina Jokipoikien isäntänä.

Kajaanin Hokin kauden ensimmäinen erä ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, kun Mestikseen noussut Iisalmen Peli-Karhut siirtyi johtoon jo 28 pelatun sekunnin jälkeen Juha Virtasen maalilla. Lisää kylmää vettä linnapaitojen niskaan kaatoi ensimmäisen kymmenen minuutin aikana myös Janne Katosalmi ja Lauri Heinonen osumillaan. Heinosen ajassa 9.42 tekemän 3–0-maalin jälkeen Hokin maalilla aloittanut Tuukka Smura vaihdettiin pois ja tilalle luisteli Sami Väliharju.

Toisen erän alussa Hokki pääsi niskan päälle IPK:n ottaessa muutaman jäähyn peräkkäin ja sai ajassa 24.55 kavennusmaalin Samu Pyykkösen iskiessä kiekon ohi Denis Godlan. Pyykkösen maalin alusti ylivoimalla Reko Tornberg ja Mikael Seppälä. Kolmannen erän alussa IPK:n ylivoima vei iisalmelaisjoukkueen takaisin kolmen maalin karkumatkalle Otto Leskisen osumalla. Hokki pääsi vielä kaventamaan ajassa 45.31 Niklas Näpin iskiessä nopean hyökkäyksen päätteeksi lukemat muotoon 4–2, mutta lähemmäs ei enää päästy ja loppulukemat 5–2 viimeisteli Heinonen illan toisellaan tyhjään maaliin 29 sekuntia ennen ottelun päätöstä.

— Halukkaampi joukkue voitti. Heidän halukkuus näkyi koko illan ajan kamppailupelaamisessa, ehkä toisessa erässä vähän päästiin siihen mukaan, mutta ensimmäinen ja kolmas erä oli siltä osin heikkoa. Pelin päälle ei päästy oikein missään vaiheessa, ainakaan ei tasaviisikoin pelatessa. Tietenkin siinä toisen erän alussa oli paljon ylivoimaa, mutta kyllä tuo viidellä viittä vastaan pelaaminen oli haastellista ja hankalaa tänä iltana, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Hokki jatkaa otteluitaan perjantaina Jokipoikien isäntänä. Sitä ennen linnapaidat kertaavat läpi IPK-ottelun ja käyvät yksissä jääharjoituksissa.

— Luonnollisesti katsotaan nauhaa ja tehdään pelaajille samat tilastot mitä normaalistikin. Huomenna käydään tämä peli läpi ja aloitetaan samalla valmistautuminen kohti perjantaita. Välissä on yksi jääharjoite, jos siinä on joku yksittäinen juttu, jonka kerkeää harjoittelemalla laittamaan kuntoon, niin sitä mietitään. Nyt päästään tähän normaaliin juoksuun, huomenna välipäivä ja perjantaina taas pelataan, Laukkanen päättää.

yleiskuva-1-1024x682

Kajaanin Hokin kauden alku ei sujunut toivotulla tavalla.

Tilastot:

Maalit:
0.28 1-0 Virtanen (Kinnunen, Heiskanen)
5.50 2-0 Katosalmi (Al. Hämäläinen, Pälve) YV
9.42 3-0 Heinonen (Savolainen) VoM
24.55 3-1 Pyykkönen (Tornberg, Seppälä) YV
40.46 4-1 Leskinen (Virtanen, Kinnunen) YV
45.31 4-2 Näppi (Mattila, Piipponen)
59.31 5-2 Heinonen (Kurkinen) AV TM

Torjunnat:
Tuukka Smura 4+0+0=4 (vaihto ajassa 9.42)
Sami Väliharju 4+8+8=20
Denis Godla 12+14+12=38

Jäähyt:
Hokki 5x2min
IPK 7x2min 2x10min

Yleisöä: 1216

Seuraava ottelu: Hokki-Jokipojat 16.9 Kajaanin jäähallissa.