Savonlinnasta täydet pisteet

Hokki nappasi kahden pelin viikonlopusta ensimmäiset kolme pistettä, kun linnapaidat kaatoivat SaPKon vieraissa 3-6 (2-2, 0-1, 1-3). Seuraavana Hokki kohtaa Peliitat kotonaan lauantaina.

Kajaanin Hokki haki maalirikkaasta ottelusta Savonlinnasta täyden pistepotin luvuin 3-6. Hokin tehomiehinä häärivät kaksi maalia viimeistellyt Joni Piipponen, tehot 2+1 iskenyt Niklas Näppi sekä tehot 1+2 iskenyt Mikael Seppälä. Muista tehopisteistä vastasivat Markus Korkiakoski (1+1), Markus Piispanen (0+2) ja Michal Kristof (0+1). Kotijoukkue SaPKon maaleista vastasivat Paavo Ylipaino, Ville Paalanen ja Joonas Toivanen.

— Kova taistelu kapealla materiaalilla. Vähän teemanakin oli, että kaikki lyödään likoon mitä pystytään. Ei varmaan mitään järin suuria pelillisiä hienouksia pystytty tarjoamaan, eikä se ollut tarkoituskaan. Siitä huolimatta kuusi tehtyä maalia niin se kyllä tyydyttää. Lisäksi ykkösketju toimi niinkuin ykkösketjun kuuluukin, siinä hetkellä kun piti hyökkäyksellisesti peli tappaa niin herrat olivat oikeassa paikassa oikeaan aikaan, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen perjantaista voittoa.

Hokin pelaajamateriaali kaventui ottelun kulutessa, kun Taneli Siikaluoma ja Ville Saukko ottivat osumaa. Heidän lisäkseen Sakari Turtiainen putosi pelaamasta pois sairastumisen takia.

— Kaikkien kolmen tilanne katsotaan huomenna aamulla, mutta lähtökohtaisesti yksikään ei pelaa. Jos pystyy niin hyvä, mutta jos ei niin sitten on viisi pakkia käytössä. Niillä mennään mitä saadaan huomenna kasaan. Jos tuo kuumeilu, mitä Turtiaisella on, leviää joukkueessa niin mietityttää kuinka monta pelaajaa saadaan huomenna askiin, mietti Hokki-luotsi pelaajatilannettaan.

Lauantaina Hokille vastaan asettuu Heinolan Peliitat, joka kävi häviämässä perjantain ottelussaan RoKille vieraissa luvuin 5-1.

— Kun huomenna 10.30 tiedetään ketkä pystyy pelaamaan, niin sitten ruvetaan miettimään minkä tyyppistä peliä ruvetaan pelaamaan. Näillä palikoilla se tulee olemaan tätä repimistä ja raastamista. Kova pätkähän tämä on, näin kapealla pelata kaksi peliä peräkkäin ja siihen päälle tämän päivän matkarasitus. Tilanne on tämä ja sitä on turha surkutella, päättää Laukkanen.

Joni Piipponen iski kaksi maalia SaPKoa vastaan. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Joni Piipponen iski kaksi maalia SaPKoa vastaan. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Maalit:
4.40 1-0 Ylipaino (Toivanen, Wilenius) YV
11.20 1-1 Piipponen YV
12.08 2-1 Paalanen (Wacklin, Hämäläinen)
16.29 2-2 Piipponen (Seppälä, Kristof)
35.02 2-3 Näppi (Seppälä, Piispanen)
40.20 2-4 Korkiakoski (Näppi, Piispanen) VoM
40.39 3-4 Toivanen (Wilenius)
54.48 3-5 Näppi (Korkiakoski)
57.53 3-6 Seppälä TV TM

Torjunnat:
Tuukka Smura 6+10+9=25
Aleksandar Georgiev 5+9+7=21

Jäähyt:
Hokki 5x2min 1x10min
SaPKo 8x2min 2x10min

Yleisöä: 809

Seuraava ottelu: Hokki-Peliitat Kajaanin jäähallissa lauantaina 16.1 kello 17.00