Seppälä kapteenina uuteen kauteen

Viime kaudella liigajoukkue KalPaa edustanut Mikael Seppälä on tulevalla kaudella yksi Hokin avainpelaajista. Nuorelle puolustajalle on kaavailtu Hokin takalinjoilta isoa roolia ja samalla Seppälä valittiin myös joukkueen kapteeniksi. Tavoitimme Seppälän Hokin kotipesästä.

Mikael Seppälä, 21, pelasi viime kaudella kymmenen ottelua Hokissa, joissa hän iski tehot 0+6. Seppälä viihtyi Kajaanissa hyvin ja tämä olikin yksi iso syy siihen, miksi hän palasi Hokkiin. 187-senttinen ja 86-kiloinen puolustaja on Hokin pelaajakoordinaattori Joonas Karjalaisen mukaan alkavalla kaudella alakerran johtohahmoja (Kiekkoviesti 7/2015).

Viime kaudella KalPassa pelannut Mikael Seppälä toimii alkavalla kaudella Hokin kapteenina.

Viime kaudella KalPassa pelannut Mikael Seppälä toimii alkavalla kaudella Hokin kapteenina.

− On mukava päästä pelaamaan, kun on kesän tuolla juoksennellut ympäriinsä, Seppälä hehkuttaa.

Kapteenin roolista hänellä on kokemusta vain varhaisilta juniorivuosilta Ylivieskan Jääkarhuista. Seppälä asennoituu kauteen silti rennosti.

− Kentällä en mieti mitä minulta odotetaan, vaan teen sen mitä osaan ja pystyn. Kapteenina autan joukkuetta kentällä ja näytän esimerkkinä muille.

Vuonna 2009 Seppälä vaihtoi YJK:sta KalPaan, jossa hän pelasi 42 liigaottelua. Kysyttäessä Seppälän peliuran jatkosta vastausta ei tarvitse kauaa miettiä.

– Toiveissani on saada pelata ammattilaisena, palata Liigaan ja voittaa paljon mestaruuksia. Pääasia kuitenkin on, että saan kehittyä mahdollisimman hyväksi pelaajaksi. Tällä kaudella panostan luisteluun ja käännösten nopeuttamiseen. Ja jos vaikka oppisin maaleja tekemään, Seppälä lohkaisee.

Henkilökohtaisten tavoitteiden listakin on tälle kaudelle selvä.

− Haluaisin olla johtava puolustaja täällä, auttaa joukkuetta voittamaan ja pelata niin paljon pelejä kuin pystyn.