Seppelin ja Sundfors jatkavat Kajaanissa

Hokin hyökkäys vahvistuu tulevaksi kaudeksi, kun laitahyökkääjä Christoffer Seppelin ja keskushyökkääjä Niklas Sundfors jatkavat linnapaidassa. Molempien jatkosopimukset ovat yksivuotisia.

Christoffer Seppelin aloittaa syksyllä neljännen kautensa linnapaidassa. Päättyneellä kaudella nopeajalkainen Sport-kasvatti iski runkosarjassa omat ennätystehonsa 10+7. Karsintasarjassa Seppelin, 23, tehoili kahdeksaan peliin lukemat 4+2.

– Seppelinin kokonaisvaltainen pelaaminen on kehittynyt vuosi vuodelta Hokissa. Hän on ikiliikkuja ja peräänantamaton taistelija, joka pääsee tarvittaessa vastustajan ihon alle. Ensi kaudella on Sepen vuoro ottaa kehitysaskelia eteenpäin myös tuloksenteon muodossa, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen arvioi.

– Maalintekotehokkuus on asia, jonka on selkeästi parannuttava, sillä maalipaikkoja siunaantuu hänelle jokaisessa pelissä loistavan liikkeen ansiosta. Kun tätä osa-aluetta saadaan kehitettyä samaan malliin kuin kokonaisvaltaista peliä aiemmin, niin hänen mahdollisuudet siirtyä liigatasolle paranevat entisestään, Laukkanen lisää.

Hokin alivoimassa tärkeänä palana toimiva Seppelin on tyytyväinen jatkosopimuksestaan Kajaaniin.

– Olen erittäin tyytyväinen siitä, että saimme sopimuksen aikaan Hokin kanssa. Tämä on minulle neljäs kausi Hokin paidassa ja tavoitteet ovat henkilökohtaisella tasolla korkeat. Tavoitteena on auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon, jotta olemme takaisin mitalitaistossa, Seppelin kommentoi jatkoaan.

– Täällä tehdään ahkerasti töitä päivittäin ja näen Hokin hyvänä joukkueena kehittyä. Haluan kehittyä johtavana pelaajana ja ottaa askeleen seuraavalle tasolle. Kesäharjoittelussa aion keskittyä etenkin viimeistelytaidon kehittämiseen.

Christoffer Seppelin aloittaa syksyllä 4. kautensa Hokissa. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Syksyn ajan Sportin A-nuorten kapteenina toiminut 21-vuotias Niklas Sundfors siirtyi Hokkiin joulukuussa. Kevään aikana Jeppis-kasvatti pelasi yhteensä 24 ottelua, joissa hän kasasi tehot 1+2.

– Sundfors aloitti tammikuussa pelit Hokissa erittäin hyvin: jaksoi luistella, liikkua ja kamppailla illasta toiseen Mestiksen vaatimalla tasolla. Armeijan aamut alkoivat selkeästi painaa kevättä kohti mentäessä ja pelaaminen muuttui sen myötä vaikeaksi. Hän on pelitaitava, suoraviivainen ja nopeajalkainen sentteri, Hokki-luotsi kommentoi sentterin jatkopestiä.

Sundforsin lisäksi Hokilla on keskushyökkääjistä sopimus Tomi Iso-Mustajärven, Tino Metsävainion ja Samu Pyykkösen kanssa.

– Sundforsin jatkosopimuksen myötä meillä on jo neljä keskushyökkääjää kiinnitettynä, eli sentteriosastomme on hyvällä mallilla tulevalle kaudelle, Laukkanen päättää.

Uusien jatkosopimusten myötä Hokilla on kasassa yhteensä 15 sopimusta ensi kaudeksi.

Niklas Sundfors pelaa Hokissa myös ensi kaudella. (Kuva: Tuomas Juntunen)

SOPIMUSTILANNE 23.4.2017:

Puolustajat (4):
Tino Kauppinen 2018
Eetu Martikainen 2020
Samuli Tanhua 2018
Reko Tornberg 2018

Hyökkääjät (11):
Tomi Iso-Mustajärvi 2018
Tommi Klemetti 2019
Mika Koivisto 2018
Riku Korhonen 2018
Tino Metsävainio 2018
Anton Ollikainen 2018
Joni Piipponen 2018
Samu Pyykkönen 2018
Erno Räisänen 2019
Christoffer Seppelin 2018
Niklas Sundfors 2018