Seuralegenda Jarkko Heikkinen lopettaa peliuransa ja siirtyy Hokin päävalmentajaksi

Kajaanin Hokin päävalmentajana tulevalla kaudella toimii seuralegenda Jarkko Heikkinen. Samalla Heikkinen, 40, päättää mittavan pelaajauransa. Hän pelasi Hokissa kaikkiaan 19 kauden ajan.

Jarkko Heikkisen valmentajasopimus Hokin kanssa on 1+1-vuotinen, jossa optio on seuralla. Sopimukset allekirjoitettiin tänään aamupäivällä.

Heikkisen aisaparina valmennuksessa toimii Pasi Häkkinen ja fysiikkavalmennuksesta vastaa Mikko Korhonen.

– Kevään mittaan kartoitimme valmentajaa ja kun Jarkolla oli kova halu lähteä valmentajaksi, niin meille avautui loistava mahdollisuus ottaa oman kylän mies valmentajaksi. Hänellä on iso Hokki-sydän ja kova halu kehittää pelaajia sekä itseään, Hokin urheilutoimenjohtaja Joonas Karjalainen kommentoi.

– Haaste on kova, mutta Jaken intohimon tuntien tiedän hänen pystyvän vastaamaan haasteeseen. Hän on nähnyt peliurallaan useita eri valmentajia ja hän on ollut usean kauden ajan johtavassa roolissa joukkueen sisällä, joten hänellä on hyvä pohja lähteä valmentajaksi.

Heikkinen on 2000-luvulla Hokin neljäs kainuulainen päävalmentaja. Aiemmin Hokkia ovat luotsanneet Timo Meriläinen, Vladimir Kolek ja Jukka Niiranen.

Jarkko Heikkinen tulee Hokin valmentajaksi innokkain mielin. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Yli 700 Hokki-ottelun komea pelaajaura päätökseen

Suomussalmen Palloseuran kasvatti Heikkinen aloitti pelaajauransa Hokissa kaudella 1998–1999. Pelaajaura päättyi kauteen 2018–2019, kun Hokki voitti Suomi-sarjan mestaruuden. Yhteensä Heikkinen puki Hokki-paidan päälle yli 700 kertaa.

”Hossan härkä” pelasi Hokissa yhtäjaksoisesti vuodet 1998–2008, kunnes hän siirtyi kauden 2008–2009 joulutauolla TPS:n riveihin. Liigaotteluita Heikkiselle kertyi 21. Nopean liigavisiitin jälkeen Heikkinen palasi Hokkiin, jossa pelaajaura loppui kauteen 2014–2015.

Heikkinen kuitenkin palasi pelikentille syksyllä 2017 ja viimeiset kaksi kautta Heikkinen pelasi Suomi-sarjassa ennen siirtymistä valmennustöihin.

– Monta vuotta tuli pelattua ja kilometrit tulivat nyt täyteen. Lopettamispäätös tuntui viime kauden jälkeen oikealta ja luontevalta. Oli hienoa päästä vielä pelaamaan kaksi vuotta Suomi-sarjaa ja oma anti kaukalon sisäpuolella on nyt annettu, Heikkinen muotoilee lopettamispäätöksensä.

Hokki jäädytti Heikkisen pelinumeron 95 keväällä 2016 pelatussa Mestiksen finaaliottelussa Hokki–Jukurit. Heikkisen lisäksi Hokki on jäädyttänyt Marko Kilpeläisen pelinumeron 20.

Aktiivista ja pelaajalähtöistä peliä

Heikkinen itse odottaa alkavaa kautta jo innolla.

– Tunnelma on odottava ja omalla tavallaan myös jännittynyt, kun hyppään tutun lajin parissa uuteen ympäristöön. Valmentajana asioita joutuu ajattelemaan eri tavalla, mutta into ja halu ovat todella korkealla, Heikkinen sanoo.

Heikkinen haluaa, että Hokki pelaa ensi kaudella aktiivista ja luisteluvoimaista peliä. Myös harjoitteluun Heikkinen haluaa tuoda omaa kulttuuriaan.

– Oheisharjoittelun tulee olla jokapäiväistä tekemistä ja hallilla tehdään ennen ja jälkeen jokaista treeniä jonkinlaista jumppaa. Kun pelaaja jaksaa treenata paremmin, niin tekemisen taso jäällä nousee, eikä ole heti piipussa.

– Hokki pelaa ensi kaudella rohkeaa peliä. Haluan pelaajien pystyvän itse ratkomaan tilanteita kentällä ja sitä kautta he itsekin oppivat pelaamaan paremmin. Kun pelaajat tekevät itse ratkaisunsa, he kokevat myös oikeasti pelaavansa peliä.

Mestiksen runkosarja alkaa 27. syyskuuta. Joukkue kokoontuu Kajaaniin elokuun alussa.

– Osa pelaajista on minulle tuntemattomia. Se on hyvä asia, että runkosarja alkaa syyskuun lopussa, niin pääsemme valmistautumaan kauteen rauhassa, Heikkinen päättää.

Pelaajatilastot – Jarkko Heikkinen

Jarkko Heikkisen peliura päättyi mestaruuteen Hokissa. (Kuva: Tuomas Juntunen)