SuPS-kasvatti Riku Korhonen palaa Hokkiin

Hokin tulevan kauden joukkueen rakentuminen jatkuu. Uutena palana hyökkäyskalustoon liittyy tuttu paluumuuttaja Riku Korhonen.

Viime kaudella Korhonen, 23, pelasi IPK:ssa, jossa hän teki 46 ottelussa tehot 4+4.

– Pitää olla tyytyväinen, että Riku valitsi Hokin ja haluaa tulla ottamaan seuraavan stepin Kajaanista uralla eteenpäin. Tiedän, että hänellä on potentiaalia nousta ensi kaudella Mestiksen kärkimiesten joukkoon pisteissä, Hokin urheilutoimenjohtaja Joonas Karjalainen kertoo.

Toissa kaudella Korhonen oli Hokin tehokkain maalintekijä Suomi-sarjassa: 28 ottelussa syntyi peräti 24 osumaa. Karjalainen uskoo Korhosen pystyvän samaan Mestiksessäkin.

– Riku on maalintekijä, jolla on hyvä laukaus. Hänen toissa kauden maalimäärä kertoo jotain, mutta Mestiksessä läpimurto on jäänyt vielä piippuun. Uskon, että jo ensi kaudella nuo luvut ovat hyvin mahdollisia. Rikusta saamme taas yhden kainuulaisen takaisin kotiin.

Korhonen on joukkueen kolmas Suomussalmen Palloseuran kasvatti. Muut suomussalmelaiset ovat Teemu Seppänen ja Jussi Vikholm.

Riku Korhonen palaa Kajaaniin yhden Iisalmessa vietetyn kauden jälkeen. (Kuva: Tuomas Juntunen)

”Tosi hyvä pöhinä päällä”

Kausina 2016–2018 Kajaanissa kiekkoillut Korhonen palaa joukkueeseen tyytyväisenä.

– Mukava palata takaisin Kajaaniin vuoden tauon jälkeen. Viime vuodenkin ajan seurasin tarkasti Hokin pelejä ja odotan jo mielenkiinnolla tulevaa kautta, Korhonen kommentoi.

Korhonen on liittynyt Mikko Korhosen vetämään kesätreeniryhmään ja on ollut ryhmässä viikon ajan.

– Tuossa kesätreeniryhmässä on tosi hyvä pöhinä päällä. Kesätreenit ovat erilaisia mitä edellisinä kesinä ovat olleet ja huomaa, että siellä on osaava kaveri vetämässä treenejä. Luultavasti porukka ottaa kesällä hyviä steppejä kehityksessä.

– Ensi kauden tavoitteena itselläni on pelata tasapainoisesti, jottei pelien ero olisi suuri hyvän ja huonon pelin välillä. Lisäksi tavoitteena on tehdä tulosta ja auttaa joukkuetta parhaani mukaan.

Pelaajatilastot – Riku Korhonen

HOKIN SOPIMUSTILANNE 16.5.2019

Maalivahdit (2):
1 Teemu Seppänen 2020
74 Tomi Rautio 2020

Puolustajat (3):
5 Henri Kyllönen 2021
8 Eetu Martikainen 2020
77 Alejandro Ramirez 2020

Hyökkääjät (4):
17 Jussi Vikholm 2020
21 Miko Kilpeläinen 2020
23 Teemu Kemppainen 2021
x Riku Korhonen 2020