Syksyllä neljä harjoitusottelua Mestis-joukkueita vastaan – Hokki osallistuu myös Suomen Cupiin

Kajaanin Hokki pelaa harjoituskaudella alustavasti neljä harjoitusottelua. Lisäksi Hokki osallistuu tänä vuonna jääkiekon Suomen Cupiin.

Hokki pelaa harjoitusottelut Mestiksessä pelaavia Jokipoikia ja RoKia vastaan. Joukkueet kohtaavat toisensa kerran kotona ja vieraissa.

– Hyvä asia, että harjoitusottelut on sovittu jo tässä vaiheessa. Vastustajat ovat kovia ja se on erinomainen asia, että Mestis-joukkueet haluavat pelata meitä vastaan, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen iloitsee.

Hokin ja Jokipoikien välinen harjoitusottelu pelataan Kuhmossa. Tavoitteena on viedä kainuulaista huippukiekkoa myös muille paikkakunnille.

– KuKi on meille tärkeä yhteistyöseura ja meillä on tälläkin hetkellä joukkueessa monta pelaajaa Kuhmosta, Niiranen taustoittaa.

Hokin sovitut harjoitusottelut:
Pe 10.8. klo 18.30 Jokipojat–Hokki
To 16.8. klo 18.30 Hokki–Jokipojat (Kuhmo)
Pe 24.8. klo 18.30 RoKi–Hokki
Ti 18.9. klo 18.30 Hokki–RoKi

Lisäksi Hokki pelaa Suomen Cupissa. Otteluohjelma voi täydentyä vielä myöhemmin.

Hokki vääntää kovia otteluita jo harjoituskaudella. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Suomen Cup tuo harjoituskauteen lisää panosta

Hokki osallistuu tänä syksynä myös jääkiekon Suomen Cupiin, joka teki paluun Suomen kiekkokartalle viime syksynä. Ennen viime syksyä Suomen Cup pelattiin edellisen kerran vuonna 1971.

Suomen Cupissa mukana ovat kaikki ilmoittautuneet II-divisioonan seurat sekä kaikki Suomi-sarjan sekä Mestis-joukkueet.

– Seurojen palaute oli erittäin positiivista, suurimmat toiveet liittyivät kotipeleihin ja ottelumääriin. Palautteen perusteella Jääkiekkoliitto on päättänyt, että Suomen Cup pelataan myös tulevana syksynä, Jääkiekkoliiton tiedotteessa todetaan.

Myös Niiranen ottaa Suomen Cupin lämmöllä vastaan.

– Monessa maassa Cupia on pelattu pitkään ja myös Suomeen tämä on erittäin tervetullut lisä, kun jääkiekkoa viedään laajemmalle kuin pelkästään ylempiin sarjoihin. Cupin ottelut tuovat lisää panosta harjoituskauteen, Niiranen kertoo.

– Viime vuonna Suomen Cupin otteluohjelma oli tehty valmiiksi ennen meidän sarjapaikan varmistumista ja meidän mukaan ottaminen olisi vaatinut liitolta erityisjärjestelyitä. Lisäksi meidän joukkueen rakentaminen oli vielä levällään ja katsoimme järkevämmäksi jäädä Suomen Cupista silloin pois.

Suomen Cup alkaa Hokin osalta 2. kierrokselta kahdella ottelulla 29.8.–2.9. välisenä aikana. Hokki pelaa kolmen joukkueen lohkossa, jonka voittaja etenee 3. kierrokselle.

Suomen Cupin pelisysteemi 2018:

1. kierros (pe–su 24.–26.8.): Mukana kaikki II-divisioonan ilmoittautuneet joukkueet, jatkoon etenee 20 joukkuetta
2. kierros (ke–su 29.8.–2.9.): Mukana  Suomi-sarjan 16 joukkuetta + 20 joukkuetta 1. kierrokselta, pelataan kolmen joukkueen lohkoissa (12 lohkoa), lohkojen voittajat jatkoon
3. kierros (ke–la 5.–8.9.): Mukana Mestiksen 12 joukkuetta + 12 lohkojen voittajaa 2. kierrokselta, pelataan kolmen joukkueen lohkoissa (8 lohkoa), lohkojen voittajat puolivälieriin
Puolivälierät (ke 12.9. ja pe 14.9.): Mukana lohkojen voittajat 3. kierrokselta, pelataan paras kahdesta -systeemillä
Välierät (ke 19.9. ja pe 21.9.): Mukana puolivälierien voittajat, pelataan paras kahdesta -systeemillä
Finaali (pe 9.11.): Pelataan paras yhdestä

Jääkiekkoliitto päättää mahdollisesta palkintorahasta myöhemmin. Myös 2. ja 3. kierroksen ohjelma saattaa muuttua, sillä Suomi-sarjan ja Mestiksen joukkuemäärät ovat vielä epäselvät.

Suomi-sarjan runkosarja alkaa alustavasti lauantaina 22.9.2018.