Syyskauden kotisaldo: pelkkiä voittoja

Kajaanin Hokin voittoputki jatkui jääkiekon Suomi-sarjassa jo 14 ottelun mittaiseksi. Hokki voitti HCIK:n kotikaukalossa maalein 4–1. Hokki johtaa sarjaa neljällä pisteellä ennen Kiekko-Espoota, joka on pelannut kaksi ottelua Hokkia enemmän.

Hokin maaleista vastasivat Heikki Klemetti, Niko Saarenpää, Jesperi Viikilä (1+1) ja Jarkko Harjula. Kolme maaleista syntyi alivoimalla.

– Nousujohteinen peli meiltä. Ensimmäisessä erässä jäimme telineisiin, toiseen parannettiin ja kolmas erä oli jo hyvä, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen summaa.

Maalivahti Tomi Rautio oli Hokin voiton takuumies. Hän torjui peräti 48 kertaa ja sai syöttöpisteen Hokin viimeiseen osumaan.

– Tomi oli tänään todella hyvä. Joskus tulee sellaisia pelejä, kun joukkueella ei homma toimi ja silloin maalivahdin pitää nousta esiin. Tänään oli sellainen peli ja varsinkin ensimmäisessä erässä Tomi piti meitä pystyssä, Niiranen kehuu.

Tehot 1+1 ottelussa summannut Jesperi Viikilä nousi Suomi-sarjan pistepörssin kärkeen. Hän on summannut 21 otteluun tehot 6+35=41.

Tomi Raution torjunnat pitivät Hokkia pystyssä. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Kotona kulkee

Ottelu oli Hokin viimeinen kotiottelu ennen joulutaukoa. Hokki pelasi syyskaudella kymmenen kotiottelua, joista se voitti kaikki.

– Välillä emme ole pelanneet kotona niin kuin olemme halunneet, mutta pääasia on, että olemme saaneet pisteitä. Kotijoukkueena meidän pitää lähteä viemään kiekollista peliä, kun vieraissa lähdetään vähän nöyremmin puolustamaan.

Miksi Hokki on sitten ollut niin vahva kotona?

– Kotona meillä on tuttu kaukalo ja täällä on hyvin yleisöä, joka on aina hyvin mukana. Haluamme pelata yleisölle, eikä kukaan halua pelata huonosti kotikentällä, Niiranen listaa syitä hyviin kotiotteisiin.

”Kevät on meidän aikaa”

Hokki on hävinnyt edellisen kerran 20. lokakuuta. Silloin Hokki taipui vieraissa Huntersille.

– Olemme tyytyväisiä 14 ottelun voittoputkeen, mutta tiedostamme koko ajan sen, että olemme vielä vaiheessa. Peliä pitää pystyä kehittämään koko ajan.

– Tärkeintä olisi tällä hetkellä, että A-juniorit säilyttäisivät Mestis-paikan. Autamme heitä nyt niin paljon kuin mahdollista. Lisäksi odotamme, että saamme loput loukkaantuneet riviin ja pääsemme harjoittelemaan isolla ryhmällä.

– Kevät on meidän aikaa. Saamme aitoa kilpailua pelipaikoista, kun nuoret haastavat kokeneempia pelipaikoista. Se on aina pieni extra päivittäiseen tekemiseen.

Hokki pelaa ennen joulutaukoa vielä kolme vierasottelua. Hokki kohtaa vierasreissun aikana HC Giantsin, Kiekko-Espoon ja Haukat.

Jesperi Viikilä nousi jälleen pistepörssin kärkeen. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Hokki–HCIK 4–1 (1–1, 1–0, 2–0)

Maalit:
1.36 1–0 H.Klemetti (Viikilä, Leskinen)
4.11 1–1 Rehelmä (Pasonen)
34.34 2–1 Saarenpää (Nylund) AV VoM
58.04 3–1 Viikilä (Leskinen) AV TM
59.33 4–1 Harjula (Rautio) AV TM

Torjunnat:
Tomi Rautio 20+13+15=48
Pontus Paakkonen 5+10+12=27

Jäähyt:
Hokki 6x2min
HCIK 1x2min + 1x10min (Hermonen)

Yleisöä: 406

Seuraavat ottelut:
Pe 14.12. klo 18.30 HC Giants–Hokki
La 15.12. klo 17.00 K-Espoo–Hokki
Su 16.12. klo 17.20 Haukat–Hokki