Syyskauden viimeinen viikonloppu käyntiin isojen pisteiden ottelulla

Hokin viimeinen viikonloppu ennen joulutaukoa käynnistyy lauantaina kotiottelulla FPS:ää vastaan. Joukkueet ovat sarjataulukossa tasapisteissä 47 pisteen poteillaan.

FPS on sarjassa kuudentena, tasapisteissä neljäntenä olevan Hokin kanssa. Kymmenestä edellisestä ottelusta FPS on voittanut kuusi ja hävinnyt neljä. Viimeksi forssalaiset pelasivat lauantaina Forssassa, josta AIK/Laser HT onnistui hakemaan pisteet 0–4-vierasvoitolla.

– Meillä oli vaikea vieraspeli Forssassa, he olivat vahvoja kamppailuissa siellä. Meillä täytyy olla valmiita kamppailemaan ja saada se meidän kotipelien raikkaus jalkoihin raskaan vieraspelin jälkeen, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen kertoo.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran toisensa lokakuun alussa, jolloin FPS oli kotonaan vahvempi 3–0. Kyseinen ottelu on kauden ainoa, jossa Hokki on jäänyt maaleitta.

– Paljon on muuttunut ja meidän peli on mennyt eteenpäin, kuten myös varmasti heilläkin. Vastassa on sellainen perusvahva, hyvä ja tasainen joukkue. Meillä pitää luottaa omaan tekemiseen, meidän kotipelit on ollut aika raikkaita viime aikoina. Kova on rasti, mutta uskomme omaan tekemiseen.

Jesse Niskanen pelaa lauantaina Hokin A-nuorissa. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Hokin kokoonpanossa nähdään runsaasti muutoksia viime viikonlopun otteluihin. A-nuorten mukana lauantaina ovat hyökkääjät Jesse Niskanen, Erno Räisänen ja Tommi Klemetti sekä puolustajat Juho-Ville Kyllönen ja Jesse Manninen.

– A-nuorten pelit ovat meille yhtä tärkeitä kuin meidän omat ottelut. Heillä on tärkeä paikka, he pelaavat paikasta Nuorten Mestiksessä. Meillä on siellä kentällinen pelaamassa, eli käytännössä meillä on kolme kentällistä käytettävänä FPS:ää vastaan.

FPS-otteluun Hokin puolustusta tulee vahvistamaan IPK:sta Anton Kokkonen.

– Anton tulee hyvään paikkaan meille, meillä on iso rasitus viime viikonlopulta ja edessä on taas kova viikonloppu.

Alustava kokoonpano FPS-otteluun:

23 Riku Korhonen – 13 Jaakko Heiskanen – 16 Niko Saarenpää
8 Niki Huovinen – 26 Martins Vitolins – 15 Heikki Klemetti
14 Robert Locans – 12 Oscar Leppänen – 19 Peter Gápa
5 Olli-Pekka Tuikka – 22 Toni Koskinen

10 Alejandro Ramirez – 95 Jarkko Heikkinen
6 Robin Ullberg – 28 Micke Niemelä
9 Ville Taskinen – 2 Anton Kokkonen
70 Alexander Liulchuk (7. puolustaja)

35 Severi Kinnunen (AM) – 3 Markus Leinonen