Taituri tuli Hokkiin nauttimaan kiekkoilusta

Hyökkääjä Jesperi Viikilä pelasi kaksi edellistä kautta Mestistä, ensin Hermeksen ja myöhemmin Ketterän paidassa. 88 ottelussa hyökkääjä onnistui tekemään 16 pistettä.

Täksi kaudeksi keskushyökkääjä vaihtoi sarjaporrasta alemmas Hokin riveihin. Kajaanissa Viikilä on ottanut lentävän lähdön, ollen neljän ottelun jälkeen sarjan pistepörssissä kahdeksantena tehoilla 2+5=7.

– Pelasin Mestistä laiturina pari kautta vähän pienemmässä roolissa. Lähdin siitä tänne hakemaan isompaa roolia ja sitä kautta nauttimaan jääkiekon pelaamisesta, Viikilä kertoo.

Kajaanissa Viikilä on istutettu Arttu Leskisen ja Heikki Klemetin väliin, joka on ollut Hokin hyökkäyksen alkukauden tehokkain trio.

– Meillä on lähtenyt hommat hyvin käyntiin. Molemmat on samantyyppisiä pelaajia, homma on toiminut meillä ihan ensimmäisistä harjoitusotteluista lähtien. Siinä on helppo pelata.

Ensimmäisen väläyksen Viikilän oveluudesta kajaanilaisyleisö sai nähdä runkosarjan kotiavauksessa D-Kiekkoa vastaan, kun Pelicans-kasvatti veivasi puolustuksen vipuun ja namutteli Leskiselle upean esityön ottelun voittomaaliin.

– Siinä oli tarkoitus laukoa, mutta pakki oli suoraan edessä. Sitten se ratkaisu tuli jostain, en tiedä mistä. Harvemmin minä itse lauon noista paikoista, joten se syöttö oli sellainen normaaliratkaisu.

Viikilä kuvailee itseään monipuoliseksi pelaajaksi.

– Tykkään syötellä paljon. Jos siihen saa maalintekijöitä rinnalle, niin yleensä se on toiminut. Olen kokonaisvaltainen pelaaja, pystyn pelaamaan ylivoimaa ja alivoimaa ja hoidan omissa sen oman roolin. Pystyn pelaamaan laiturinakin, kuten tuossa pari kautta pelasinkin.

Jesperi Viikilä on aloittanut tehokkaasti Kajaanissa. (Kuva: Tuomas Juntunen)

”Erittäin kiekkotaitava pelaaja”

Hokin päävalmentaja Jukka Niirasen mukaan Viikilä on kiekolla vahva pelaaja.

– Jesperi ei Mestiksestä löytänyt sitä kiekollista roolia, missä hän on ollut hyvä Lahdessa. Tavoite onkin nyt, että hän saisi enemmän roolia ja pääsisi pelaamaan vahvuuksillaan. Hän on ollut erinomainen meille, Niiranen kommentoi.

– Hän on erittäin kiekkotaitava, pystyy liikkumaan luistimilla hyvin ja syöttötaito on hyvä. Hän ymmärtää peliä hyvin.

Kehityskohteen Hokki-luotsi löytää Viikilän luistelusta.

– Kehitettävää on luistelunopeudessa ja räjähtävyydessä. Hänen kanssa on keskusteltu, että hän keskittyy luisteluterävyyteen ja räjähtäviin lähtöihin. Ihan hyvältä näyttää sen suhteen.

Myös Viikilän johtama tehotrio saa valmennukselta kehuja.

– Heidän kenttänsähän ei ole fyysinen, joten maalin lähelle pääseminen on joskus ongelmallista. Leskisellä on erittäin hyvä laukaus ja Klemetti pystyy pitämään kiekkoa ja tekemään peliä, se on oikein kiekollinen kenttä. Varsinkin isossa kaukalossa he ovat olleet todella vahvoja, kun tilaa on ollut.