Tampereen huuliveikko ottaa oppia päivittäin

Alejandro Ramirez, 20, pelasi edellisen kerran Suomi-sarjaa kaudella 2015-16 KOOVEEn paidassa. Tuolloin vastuu oli pienempää ja 35 ottelussa tehoja kertyi neljän tehopisteen verran. Hokissa alkukauden 26 ottelua ovat tuottaneet tehot 3+11, joilla hän on Hokki-puolustuksen paras pistemies.

– Täällä olen saanut paljon enemmän vastuuta. Olen mennyt kaikessa eteenpäin, varsinkin kiekollisessa pelaamisessa, Ramirez kertoo.

Kajaanilaismiehistöön ”Ale” ilmestyi harjoituskauden ottelussa D-Kiekon vieraana. Hyvän ottelun pelannut puolustaja iski tehot 1+1 ja hänen try-outiaan jatkettiin viikolla. Try-outin päätteeksi hänen kanssa tehtiin vuoden sopimus.

– Pyryssä ei ollut minulle paikkaa, sitten valmentajat soittivat toisilleen ja minä sain try-outin D-Kiekkoa vastaan Jyväskylässä. Onnistuin siinä ihan hyvin ja ihan hyvin on mennyt siitä asti, Ramirez avaa.

– Kyllä minä tiesin, että pärjään tässä sarjassa. Se oli myös helppo näyttää, kun siihen sai mahdollisuuden.

Alejandro Ramirez on ollut Hokin alkukauden tehokkain puolustaja. (Kuva: Tuomas Juntunen)

”Välillä Jake ja Nikke pyytävät olemaan hiljaa, joten silloin on oltava hiljaa”

Pukukopin puolella Ramirezin huomaa helposti. Letkeän puolustajan suu käy jatkuvasti ja läppä lentää joukkuetovereille.

– Olen aika lämminverinen kaveri, tykkään hirveästi puhua ja olla kavereiden kanssa. Yleensä en ole hiljaa, mutta välillä Jake ja Nikke pyytävät olemaan, joten silloin on oltava hiljaa, hän naurahtaa.

– Ei siitä mitään negatiivista tule, välillä nuo vanhemmat kaverit sanoo, että koita keskittyä omaan tekemiseen.

Kämppiksenään Ramirezilla on toinen pukukopissa paljon äänessä oleva peluri, slovakialainen Peter Gápa. Kahden letkeän pelurin yhteiselo on sujunut mallikkaasti.

– Välillä on tietenkin erimielisyyksiä, mutta tosi kiva on ollut Peterin kanssa, hän on hyvä kämppis ja siisti kaveri. Peter on ihan hyvin oppinut suomea ja on halukas oppimaan, sille on kiva opettaa noita kivoja sanoja. Muutenkin oma englanti kehittyy siinä hyvin.

Kehityskohteet kiekollisessa pelaamisessa ja puolustamisessa

Omassa pelaamisessaan puolustaja löytää vielä kehitettävää. Vaikka kiekollisessa pelissä kehitystä on tapahtunut KOOVEE-kaudesta, hioo Ramirez sitä yhä.

– Kiekollisessa pelaamisessa ja puolustamisessa on vielä kehitettävää, niitä koitan hioa. Luisteluni on ihan hyvällä mallilla.

Yhtenä joukkueen vähemmän kokeneista puolustajista Ramirez ottaa oppia Micke Niemelältä ja Jarkko Heikkiseltä.

– Otan päivittäin vinkkiä heiltä, Heikkiseltä varsinkin päivittäin koitan oppia ja katsoa, mitä hän tekee. Hienoa, että tuollaisia kavereita löytyy kopista.

-JH