Tasapainoiset esitykset kasvattivat Hokin voittoputken jo viiteen otteluun

Jääkiekon Suomi-sarjassa pelaava Kajaanin Hokki tienasi revanssiviikonlopun otteluista D-Kiekkoa vastaan viisi pistettä. Kotiottelussa voitto tuli jatkoajan jälkeen 3–2 ja vieraissa suoraan 1–5. Voitoilla Hokki nousi sarjataulukossa neljänneksi.

Lauantaina Hokki kampesi 3–2-jatkoaikavoiton. Varsinaisella peliajalla Hokille maalin iskivät Tommi Klemetti ja Riku Korhonen. Korhonen ratkoi lopulta ottelun jatkoajalla komealla soolomaalilla.

– Lauantaina ensimmäinen erä oli meille todella vaikea ja saimme siihen viiden minuutin jäähynkin. Meillä on nuori joukkue, joka on vasta kasaantumassa yhteen. Silloin kun peleissä tulee vaikeuksia, niin meillä on ollut hankalaa saada ne nopeasti ohi, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen kertaa.

Hokki petrasi pelaamistaan ottelun edetessä ja oli lähellä täydessä pistepotissa.

– Toisessa erässä me olimme jo hyviä ja kolmannessa erittäin hyviä, mielestäni meillä oli siinä paikat ottelun voittamiseen, Niiranen harmittelee.

– Meillä on neljä hyökkäysvoittoista kenttää ja meidän pitää saada heidät ajattelemaan puolustuksen kautta. Eteenpäin on menty siinä, tasakentin olimme nyt hyviä.

Riku Korhonen iski D-Kiekon verkkoon kolme maalia revanssiviikonlopun peleissä. (Kuva: Tuomas Juntunen)

”Koko joukkueen esitys oli hyvässä tasapainossa”

Sunnuntaina Hokki oli tyly vierailija Jyväskylässä ja takoi taululle 1–5-voiton. Maalinteossa kajaanilaisilta onnistuivat jo lauantaina osuneiden Korhosen ja Tommi Klemetin lisäksi Roberts Locans, Niko Saarenpää ja Alejandro Ramirez.

Hokki ja D-Kiekko tulivat toisilleen tutuiksi, sillä joukkueet kohtasivat vajaan kahden kuukauden sisään neljä kertaa.

– Hyvä viikonloppu kaikkinensa. Sunnuntaina olimme hetken toisessa erässä vaikeuksissa, mutta muuten koko joukkueen esitys oli hyvässä tasapainossa. Puolustus pelasi erittäin hyvin, katsoimme muutaman jutun lauantain otteluista ja otimme niistä opiksi, Niiranen kertoo.

Hokki on ollut tällä kaudella vahvoilla peräkkäisissä otteluissa. Toistaiseksi Hokki ei ole hävinnyt sunnuntaina vielä kertaakaan.

– Nämä peräkkäisten päivien pelit on mukavia, kun seuraavana päivänä pystymme parantamaan eilisen asioita. Olemme hyvin harjoitteleva joukkue ja luistin kulkee meillä hyvin. Toinen peli on ollut meillä yleensä hyvä.

”Pelaajat heittäytyivät kiekkojen eteen ja se osoitti sitä, että halusimme voittaa”

Alkukauden aikana Hokki on esiintynyt vieraskaukalossa hyvin. Kuudesta ottelusta joukkue on voittanut neljä, joista kolme viimeisintä putkeen.

– Olemme pelanneet vieraissa hyvin viime aikoina. Kotona peliä pitää lähteä viemään, kuten lauantaina yritimme ja vierasjoukkue pystyy pelaamaan enemmän puolustuksen kautta. Puolustuksen kautta pelaaminen tuntuu sopivan tällä hetkellä meille. Olemme hyvä vastaiskujoukkue, sunnuntain ottelussa 0–1-maalikin tuli siitä.

– Meillä on ollut ongelmia omassa päässä kiekollisessa pelissä ja nyt onnistuimme siinä hyvin. Vaikka tilanne oli lopussa 5–1, niin pelaajat heittäytyivät kiekkojen eteen ja se osoitti sitä, että halusimme voittaa.

Kajaanilaisjoukkueen viisikkopeli on parantunut viime viikkoina, josta kertoo myös Severi Kinnusen vähentynyt torjuntamäärä. Molemmissa D-Kiekko-otteluissa Kinnuselle kertyi torjuntoja 26 kappaletta.

– Olemme saaneet viisikkopeliä koko ajan tiiviimmäksi. Puolustimme ja hyökkäsimme nyt paremmin.

– Tätä tämä homma on, aina pitää parantaa ja oppia, paljon on vielä töitä jäljellä. Tämän viikonlopun osalta olen pistesaldoon tyytyväinen.

Seuraavan kerran Hokki pelaa ensi viikon lauantaina HCIK:n isäntänä. Seuraavista kahdeksasta ottelusta Hokki pääsee pelaamaan seitsemän kotihallissaan.

Severi Kinnunen pelasi mallikkaasti D-Kiekkoa vastaan. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Hokki–D-Kiekko 3–2 JA (0–1, 0–0, 2–1, 1–0)

Maalit:
17.48 0–1 Kumpulainen (Nyman) YV
42.23 1–1 T. Klemetti (Räisänen, Kyllönen) AV
46.17 2–1 Korhonen (Vitolins, H. Klemetti)
58.50 2–2 Niemi (Hepola, Taskinen) IM
63.53 3–2 Korhonen (Niemelä, Kinnunen) VoM

Torjunnat:
Severi Kinnunen 9+8+6+3=26
Miro Hämynen 7+15+7+3=32

Jäähyt:
Hokki 4x2min 1×5+20min (Locans)
D-Kiekko 5x2min

Yleisöä: 513

 

D-Kiekko–Hokki 1–5 (0–1, 1–1, 0–3)

Maalit:
17.27 0–1 T. Klemetti (Olkinuora, Vitolins)
30.18 0–2 Locans (H. Klemetti, Vitolins) YV VoM
39.01 1–2 Linna (Häyrinen, Nyman)
40.53 1–3 Korhonen (Heikkinen)
44.50 1–4 Saarenpää (Ullberg, Niskanen)
47.49 1–5 Ramirez (Korhonen)

Torjunnat:
Miro Hämynen 11+8+7=26
Severi Kinnunen 8+9+9=26

Jäähyt:
D-Kiekko 3x2min
Hokki 4x2min

Yleisöä: 109

Seuraavat ottelut:
La 28.10.2017 Hokki–HCIK klo 18.30
Su 29.10.2017 Hokki–Titaanit klo 16.00