Teemu Seppänen jatkaa Hokin MV-valmentajana

Kajaanin Hokin maalivahtivalmennus pysyy tutun nimen alla. Teemu Seppänen jatkaa veräjänvartijoiden koulijana myös tulevalla kaudella.

Tuleva kausi on SuPS-kasvatille toinen Hokin maalivahtivalmentajana.

– Viime kausi oli huono joukkueena ja itselle ensimmäinen valmentajana. Sen vuoksi lähden hyvin nälkäisenä ensi kauteen. Viime kaudella opin paljon ja opin jatkossakin, uskon pystyväni itse parempaan työhön, kun nyt vuoden jälkeen tiedän, minkälaista valmennus on käytännössä, Seppänen puntaroi.

Edustusjoukkueen valmentamisen lisäksi Seppänen toimii myös junioripuolella. Tulevalla kaudella hänen tehtävänsä on olla maalivahtivalmennuksen koordinaattori.

Tehtävänä hänellä on toimia suunnitteluapuna valmentajille. Seppänen kertoo junioripuolella olevan hyviä tekijöitä, joille hän toimii tukena. Seppänen työskentelee siviilielämässä Eezy Henkilöstöpalveluilla, mikä rajoittaa aikaa junioreiden valmentamiseen.

– Kiinnostusta olisi juniorien valmentamiseenkin, mutta aika ei yksinkertaisesti riitä. Jos hoitaa senkin, niin hoitaa sitten kunnolla.

– Junioreissa on paljon potentiaalisia ja nälkäisiä maalivahteja, varsinkin siellä nuorten päässä tulossa, Seppänen näkee.

”Valmentajalle aina hyvä tilanne”

Hokin tulevan kauden maalivahtikaksikkona toimivat Alex Mäkelä sekä Patrik Koivisto. Maalivahtivalmentaja näkee parivaljakon olevan nälkäisiä pelaajia, joilla on halua mennä eteenpäin urallaan.

– Se on aina hyvä tilanne valmentajalle, kun pelaajat ovat valmiita tekemään töitä sen eteen, että pääsisivät mahdollisimman pitkälle urallaan.

Seppänen kerkesi näkemään Mäkelää jo päättyneellä kaudella. 20-vuotias Rauman Lukon kasvatti pelasi Hokin paidassa kahdessa ottelussa helmikuussa.

– Mäkelä onnistui hyvin ensimmäisessä miesten pelissä. Hän ei jännittänyt yhtään ja Alexista huomasi, että pääkoppa on kunnossa. Sen päälle hän voitti U20-nuorten mestaruuden, jota ei voi väheksyä. Mestaruuden voittaminen on maalivahtina aina kynnyskysymys, ja siitä on henkisesti iso apu, kun tietää mitä voittaminen vaatii.

Seppänen on käynyt maalivahtiduon kanssa tässä vaiheessa läpi kesäharjoitteluun liittyviä asioita.

Räsänen tyytyväisenä Seppäsen jatkoon

Hokin päävalmentaja Pasi Räsänen pitää Seppäsen jatkoa hienona asiana.

– Häntä kysyttiin heti alkuun valmentamaan ja miehellä oli motivaatio kunnossa. Olen tosi tyytyväinen, että hän jatkaa maalivahtivalmentajana. Uskon, että meidän kemiat kohtaavat erittäin hyvin, Räsänen sanoo.

– Hänen vastuullaan on maalivahtien yksilövalmennus, ja hän tuo valmennukseen oman pelinäkemyksen. Sepi kuuluu ”vanhan liiton” maalivahteihin, jotka oikeasti lukivat todella hyvin peliä. Hän tuo varmasti meidän maalivahdeille hyvän lisän siihen.

Valmennustiimiin haetaan vielä yhtä apuvalmentajaa.

– Olemme siinä ihan aikataulussa ja etenemme rauassa valmentaja kerrallaan. Mahdollisesti ensi viikolla meillä voi olla siitä lisää kerrottavaa, Räsänen kertoo.