Tehokas syksy on yllättänyt Erno Räisäsen

Yksi Hokin alkukauden ehdottomista onnistujista on ollut Erno Räisänen. Ykköskentästä paikan napannut hyökkääjä on joulutaukoa lähestyttäessä joukkueen pistepörssin viides tehoilla 13+18=31.

– Alkukausi on lähtenyt hyvin liikkeelle. En itse ollut ajatellut tällaista alkukautta, jos miettii vaikka puhtaasti pisteiden valossa. Palasia on loksahtanut kohdalleen ja vierelle on löytynyt sopivia pelikavereita, Räisänen muotoilee.

Viime kaudella Räisänen keräsi 37 ottelussa yhteensä tehot 9+7=16. Tällä kaudella hän on murskannut lukemat jo ennen joulua.

– Näen asian niin, että tässä on tehty hommia pitkä aika ja nyt on saatu palkintoa hyvästä työstä. Tietysti kun onnistumisia tulee, niin siitä syntyy jatkumoa itseluottamuksena, eikä maalipaikan tullen enää jännitä.

– Viime kaudella niitä paikkoja oli ehkä vähemmän ja nyt tuntuu, että joka pelissä pääsee monta kertaa paikoille. Ei kannata painaa päätä pensaaseen jos ensimmäisestä ei mene sisään, kun tietää että paikkoja tulee varmasti lisää.

Kesän aikana hyökkääjän fysiikkaharjoituksissa ei enää panostettu voiman kasvattamiseen, vaan pyrittiin saamaan lisää räjähtävyyttä.

– Räjähtävyydessä olen mennyt eteenpäin, luistelu on paljon vahvempaa kuin viime kaudella. Sitä kautta peli helpottuu, kun saa itsensä jalalla paremmin liikkeelle, hyökkääjä avaa.

– Nyt on tullut pelattua enemmän kiekon kanssa, niin tietenkään silloin ei tarvitse taklata niin paljoa. Siinä se nopeuden saaminen näkyy, kun ei jää enää tilanteiden alle, eikä tarvitse kamppailla kun pääsee jalallakin väleistä pois.

Kuluvan kauden aikana 21-vuotias hyökkääjä on pelannut niin laidassa kuin keskellä. Kahdesta roolista Räisänen pitää enemmän laiturin tontista.

– Näen itseni sellaisena suoraviivaisena laiturina, joka karvaa ja on syvällä hyökkäyspäässä paremmin kiinni pelissä. Sentterinä kun olen pelannut, niin itsellä on kääntynyt siihen, että ajattelen enemmän puolustuspelin kautta. Olin vähän varmistelemassa, jos hyökkäyspäässä menetetään kiekko, että alhaalla on pakeilla varmasti apua.

– Laiturina tuntuu, että saan enemmän itsestä irti. Saan siinä enemmän riistoja ja tuntuu, että pystyn tekemään enemmän tilaa kavereille.

Pelaajatilastot – Erno Räisänen