Tehopelaajille uudet sopimukset: Mattila ja Komulainen jatkavat Hokissa – ”Värisuorasta puuttuu kirkkain pala, se on ensi kauden ainoa tavoite”

Kajaanin Hokin ensi kauden joukkueen rakentaminen etenee pala palalta. Uusina jatkosopimuksena ovat Hokin pitkäaikaiset pelurit Risto Mattila sekä Tuomas Komulainen.

Risto Mattila on Hokin joukkueen kokeneinta kaartia. Mattilalle tuleva kausi on jo kahdeksas Hokin riveissä. Hokin riveissä hän on saavuttanut Suomi-sarjan mestaruuden ja Mestiksessä hopeaa sekä pronssia.

Päättyneellä kaudella Mattila takoi 52 ottelussa tehot 9+21, joilla hän oli sarjan neljänneksi tehokkain puolustaja. Samalla kausi oli pisteiden valossa hänen toiseksi paras sesonki, jääden vain 2016-2017 kauden 33 pisteen taakse.

Pudotuspeleissä Mattila takoi 7 ottelussa tehot 0+5 ja oli joukkueen kolmanneksi tehokkain pelaaja yhdessä Jesper Henrikssonin kanssa.

– Mahtavaa, että hommat jatkuvat Kajaanissa! Mitalivärisuorasta puuttuu se kirkkain pala, niin tulevan kauden ainoa tavoite on siinä, Mattila linjaa.

– Koronakin alkaa olemaan pikkuhiljaa voitettu, niin ei muuta kuin yleisöä halliin pitämään meteliä ja nauttimaan kaupungin ykkösurheilusta. Urheilu on parasta livenä! Kaikille oikein hyvää ja lämmintä kesää, nähdään elokuussa hallilla!

Tuomas Komulaiselle tuleva kausi on Hokin riveissä viides. 40 pelaamassaan runkosarjan ottelussa hän teki tehot 9+22, joilla hän oli joukkueen kolmanneksi tehokkain pelaaja.

Pudotuspeleissä 28-vuotias Kuhmon Kivan kasvatti nosti tekemistä pykälän ylöspäin ja teki 7 pelissä tehot 1+5. Niillä hän oli joukkueen toiseksi paras pistemies kevään peleissä.

– Hieno fiilis jatkaa kotiseudulla ja päästä auttamaan joukkuetta kohti mitaleja pitkän pohjalla pyörimisen jälkeen. Viime kaudella otettiin steppi eteenpäin edellisistä. Nyt lähdetään ottamaan uutta steppiä, Komulainen kertoo.

Lisäksi puolustaja Eemil Heikuran sopimus jatkuu myös tulevan kauden ajan, toisin kuin aiemmin on tiedotettu.

Mattilan ja Komulaisen sopimusten myötä Hokilla on nyt 11 sopimusta kasassa tulevalle kaudelle.

SOPIMUSTILANNE 12.5.2022

Maalivahdit:
Patrik Koivisto 2023

Puolustus:
Eemil Heikura 2023
Jesper Henriksson 2023
Risto Mattila 2023
Anton Troshin 2023
Daniil Troshin 2023
Joonas Virtanen 2023

Hyökkäys:
Kasperi Heinänen 2023
Janne Jokinen 2023
Tuomas Komulainen 2023
Mikko-Matti Paakkola 2023