Toimiston syyskuulumiset

Palataan ajassa vähän taaksepäin. Huhtikuun alussa istuin Hokin toimistolla ja katsoin ikkunasta ulos. Katselin vieressä olevaa parkkipaikkaa ja näky oli karmea.

Vielä muutama viikko sitten parkkipaikalla saattoi olla sata autoa. Nyt siinä oli vain yhdet auton jäljet, nekin olivat minun auton. Silloin tuntui, että onko tässä tulossa savolaisittain mualimanloppu?

Siitä huolimatta lähdimme laittamaan uutta matoa koukkuun. Pelit loppuivat 11. maaliskuuta, mutta täydet palkanmaksut jatkuivat vielä maalis- ja huhtikuussa. Jostain oli saatava rahaa niihin.

Käynnistimme vajaan viikon kuluttua tukilippukampanjan, jossa katsojat pystyivät ostamaan ennakkoon tämän syksyn kotipelien lippuja. Vielä vappuaatoksi saimme tehtyä Kiekkoviesti-lehden.

Ensimmäinen toritapahtuma oli vappuna, jossa myytiin munkkeja ja simaa. Munkit myytiin loppuun puolessa tunnissa. Lisäksi olimme juhannuksen jälkeen kolme viikkoa torilla, joka korvasi osittain perinteistä markkinakatua.

 

Kesällä korona rupesi helpottamaan ja ihmisten sekä yritysten usko alkoi palautumaan. Kevät ja kesä olivat yritysmyynnissä todella hyvää aikaa. Tartunnat alkoivat lisääntyä pelikauden lähestyessä, mutta toivotaan ettei yhteiskunta menisi uudestaan kiinni ja toimintaa pystyttäisiin jollakin tapaa jatkamaan.

Jos urheilusarjat menisivät nyt kiinni, niin olen miettinyt, kuinka paljon se vaikuttaisi yleisesti yrityksiin?

Urheiluseurat työllistävät tuhansia ihmisiä. Lisäksi se vaikuttaa välillisesti moniin linja-autofirmoihin, hotelleihin, huoltoasemiin, urheiluvälinevalmistajiin, urheiluliikkeisiin, hierojiin, fysioterapeutteihin ja niin edelleen.

Urheilulla on siis iso vaikutus koko yhteiskuntaan. Sen takia on elintärkeää, että urheiluseurat pystyisivät jatkamaan toimintaansa turvallisuus huomioiden. Euromäärä joka jäisi kierrosta pois, olisi yhteiskunnalle iso takaisku.

 

Hokissa olemme kiinnittäneet paljon huomiota otteluiden turvallisuuteen. Katsomokapasiteetti on puolitettu 700 katsojaan, kasvomaskit on pakollisia yli 15-vuotiaille, katsojia ohjeistetaan turvaväleistä ja jäähallin hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota.

Vaikka katsojamäärät ovat tilanteen johdosta tippuneet, seurataan Mestistä vielä viime kauttakin enemmän. Mestiksen kokonaiskulutus – johon lasketaan Ruutu, katsojaluvut ja some – on noussut tälläkin kaudella. Suunta sarjalla on oikea.

 

Korona-aikaan olemme muistaneet ihmisiä hyväntekeväisyystempauksilla. Viime viikolla Hokki ja Jesse Puljujärvi lahjoittivat 100 pääsylippua Kainuun soten työntekijöille, mikä huomioitiin valtakunnallisissa iltapäivälehdissä saakka.

Tällä viikolla kajaanilaiset yritykset lahjoittavat yhteistyössä Hokin kanssa 100 Hokki-pipoa Hopelle, joka jakaa ne vähävaraisille lapsiperheille.

Näillä tempauksilla saamme hyvää mieltä kiertämään raskaan korona-arjen keskellä. Soten työntekijät ovat kiitoksensa ansainneet ja vähävaraiset lapsiperheet ovat muistamisen tarpeessa.

Tulevissa syksyn ja kevään peleissä pyrimme järjestämään kaikille halliin tuleville ilmaisen kasvomaskin. Niinpä pyydän, jos kainuulaisilla yrityksillä olisi mahdollisuus tukea halliin tulevia katsojia kertakäyttömaskeilla, niin minuun voi olla yhteydessä. Näin ollen saisimme järjestettyä turvallisen ottelutapahtuman ja pelit saisivat jatkua normaalisti.

 

Hyvää loppusyksyä ja joudun odotusta! Tervetuloa otteluihin ja fanituotepisteelle ostoksille, samalla tuet meidän toimintaa!

Lätkä on edelleen parasta paikan päällä!

Terveisin,
Epi