Tosipelit käyntiin – Hokki kohtaa LiKin lauantaina

Kajaanin Hokki aloittaa Suomen Cupin osaltaan lauantaina kohtaamalla Limingan Kiekon kotihallissaan.

– Mestis-joukkueita vastaan ollaan lähdetty altavastaajina ja nyt ollaan ennakkosuosikkeja. Siinä mielessä asetelma kääntyy päälaelleen, Hokin konkaripuolustaja Jarkko Heikkinen ennakoi.

Hokin kaksi edellistä harjoitusotteluita ovat olleet tasaisia. Jokipojat voitti keskinäisen kohtaamisen 3–2 ja RoKi vei Rovaniemellä voiton jatkoajalla 2–1.

– Me olemme nyt pelanneet kaksi peliä tasaisesti ylempisarjalaisia vastaan. Vaikka vastustaja tuleekin alemmalta sarjalta, pitää niitä oikeita asioita tehdä täysillä, jos sen sarjatasojen eron tahtoo näkymään tulostaululla.

Niin LiKi kuin lohkossa kolmantena joukkueena oleva Sotkamon Kiekko pelaavat II-divisioonaa. Hokki-kapteeni uskoo sarjatasojen eron näkyvän joukkueiden pelitavan organisoinnissa.

– Heillä on varmasti haluja näyttää, niin kuin meillä on ollut Mestis-joukkueita vastaan. Heidän pelaaminen ei välttämättä ole yhtä organisoitua kuin Suomi-sarjassa tai Mestiksessä. Sitä vastaan pitää vain pelata omalla tyylillä omaa peliä, eikä muuttaa sitä sapluunaa millä on tarkoitus pelata jatkossakin.

Heikkinen näkee Suomen Cupin ottelut tärkeänä harjoituksena ennen 21.9. alkavaa Suomi-sarjan runkosarjaa.

– Nämäkin ovat oppimistapahtumia. Peleissä oppii harjoituksia paremmin miten kukin käsittelee tiettyjä tilanteita ja miten kukakin pelaa, lentääkö se kiekko pois vai yritetäänkö siinä pysyä. Nämä asiat on tärkeää oppia pelikavereista, se helpottaa joukkuepeliä kun suurin piirtein tietää mitä esimerkiksi pakkipari tekee.

– Ainakin minulle se on hirveän tärkeää ja opiskelen treeneissäkin sitä tekemistä, sillä se helpottaa minun tekemistä ja pelinlukua.

Ottelu LiKia vastaan on Hokin kauden ensimmäinen ottelu Kajaanissa.

– Kotipeli on aina kotipeli. Kotona pitää pystyä esittämään parasta ja pelin pitää olla aktiivista. Lisäksi peli on minulle syksyn ensimmäinen, joten tilanne on siltäkin osin mielenkiintoinen.

Hokin kokoonpanosta lauantain ottelusta sivussa ovat Risto Mattila, Anton Kokkonen, Markus Still ja Jussi Vikholm. Mattila liittyy joukkueen vahvuuteen alkuviikosta, Kokkonen on joukkueen käytettävissä SoKia vastaan, Still on sairaana ja Vikholm on loukkaantumisen takia sivussa.

LiKi-ottelu on Jarkko Heikkiselle syksyn ensimmäinen ottelu. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Hokin alustava kokoonpano LiKi-otteluun:

Jimi Nylund – Tuomas Komulainen – Niko Saarenpää
Arttu Leskinen – Jesperi Viikilä – Heikki Klemetti
Erno Räisänen – Jesse Niskanen – Oscar Leppänen
Tommi Klemetti – Miko Kilpeläinen – Teemu Kemppainen

Henri Kyllönen – Micke Niemelä
Alejandro Ramirez – Iikka Törnvall
Jarkko Heikkinen – Eetu Martikainen
Juho-Ville Kyllönen (7. puolustaja)

Lari Kukkohovi (AM) – Tomi Rautio

Seuraavat ottelut:
La 1.9. klo 18.30 Hokki–LiKi
Su 2.9. klo 16.00 SoKi–Hokki