Tuleeko Teemu Kemppaisesta Hokin seuraava tähtipelaaja?

16-vuotias laitahyökkääjä Teemu Kemppainen onnistui kuluvalla kaudella vakiinnuttamaan paikkansa A-juniorien kokoonpanossa. Yhteensä pelejä Nuorten Mestiksessä kertyi kauden aikana 36 kappaletta tehoilla 13+5.

– Olen ihan tyytyväinen kauteen, sarja on kova ja vastassa oli vanhempia pelaajia. Paremminkin olisi voinut mennä, mutta kuitenkin meni ihan hyvin, Kemppainen pyörittelee.

Kauden aikana Kemppainen pelasi myös seitsemän ottelua B-juniorien Mestis-karsinnoissa hurjilla tehoilla 11+9.

– Kehityksen kannalta on tullut huomattava ero siihen omaan ikäluokkaan, kun olen päässyt pelaamaan A:n mukana, Kemppainen myöntää.

Myös A-juniorien jatkosarjassa Hokki-kasvatti oli tehokkaana. Siellä 12 ottelussa syntyi tehot 5+1.

– Keväällä sain alkuun hyviä pelejä ja aloimme samalla pelaamaan playoff-paikoista. Siinä sai jotenkin pienen boostin omaan pelaamiseen ja tehoja alkoi vain tulemaan jotenkin paremmin.

Tammikuussa Kemppainen teki pitkän, vuoteen 2021 asti kestävän, sopimuksen Hokin kanssa.

– Hienoahan se on saada sopimus ammattijoukkueeseen, vieläpä näin nuorena pelaajana.

Pelaajana kesällä 17 vuotta täyttävä hyökkääjä näkee vahvuutensa maalinteossa. Samaa näkemystä tukevat myös päättyneen kauden tilastot, jotka ovat vahvasti maalipainoitteisia.

– Viime kausien aikana ja etenkin viimeisimmän kauden aikana olen tullut paljon monipuolisemmaksi pelaajaksi. Maalinteko on silti edelleen se suurin vahvuuteni.

– Kaikkea pitää aina kehittää, jos haluaa pärjätä. Suurin kehityskohde on kumminkin monipuolisemmaksi pelaajaksi tulemisessa. Puolustamista pitää petrata, kuten myös kaikkea kiekollista ja pelillistä taitoa.

Teemu Kemppainen (vas.) ja Henri Kyllönen pelaavat Hokissa ainakin vuoteen 2021 asti.

Ensi kaudelle Kemppaisella on selvät tavoitteet: paikka edustusjoukkueen kokoonpanoon.

– Tavoite on aina saada päästä pelaamaan mahdollisimman kovia pelejä. Edariinhan minä tavoittelen nyt. Kesällä pitää tehdä kovaa duunia sitä varten.

Hokin valmennusportaassa uskotaan lahjakkaan pelurin taistelevan pääsystä Suomi-sarjassa pelaavaan ryhmään.

– Teemu on erittäin lahjakas pelaaja, joka on pelannut A-junioreissa ihan runkohyökkääjänä. Hän pelasi siellä neljä-viisi vuotta vanhempia vastaan. Vaikka Teemu onkin nuori, niin hän pärjää fysiikaaltaan hyvin siellä. Hän taistelee täysin pelipaikasta joukkueeseen, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen kertoo.

–Hän on suht rohkea ja hyvä kiekon kanssa. Tietenkin kun kyseessä on nuori pelaaja, pitää sitä peliä saada tasapainoon molempiin suuntiin, Niiranen arvioi.

-JH