Tuomas Komulainen jatkaa Hokki-paidassa – ”Ainakin yhtä huonoja juttuja tulee kuin ennenkin”

Kajaanin Hokki on tehnyt jatkosopimuksen Kuhmon Kiva HT:n kasvatin Tuomas Komulaisen kanssa. Keskushyökkääjän sopimus on yksivuotinen. Hokilla on kasassa 28 pelaajasopimusta kaudelle 2019–2020.

Kuhmolainen Tuomas Komulainen, 25, aloittaa syksyllä toisen kauden Hokissa. Komulainen iski viime kaudella Hokissa 31 otteluun tehot 10+24=34 ja pudotuspeleissä hän nakutti 9 ottelussa tehopisteet 2+7.

– Mestis-nousu vaikutti omaan päätökseen ja jatkaminen oli sinällään helppo valinta. Viime kaudella pääsin pelaamaan ensimmäistä kautta Hokissa ja asiat hoidetaan seurassa hyvin. Yleisesti ottaen täällä on hyvä pöhinä nyt päällä, Komulainen kehuu.

– Pidän itseäni aika monipuolisena pelaajana, kun pystyn pelaamaan yli- ja alivoimaa sekä tasakentin keskellä tai laidassa. Itselle ei ole väliä, pelaanko keskellä vai laidassa.

171-senttisellä ja 75-kiloisella Komulaisella on aiempaa Mestis-kokemusta Rovaniemen Kiekon paidasta. Hän pelasi RoKissa kolmen kauden aikana 111 ottelua mukavin tehoin 28+40=68.

Parhaalla kaudella 2016–2017 hän teki 45 ottelussa tehot 19+13=32 ja hän oli 19 täysosumalla koko Mestiksen maalipörssin 9:s.

– Jos tuommoisen määrän maaleja pystyy tekemään, niin varmasti olen pelannut silloin hyvän kauden. Näen kuitenkin itseni enemmän pelintekijänä, mutta ei maalitkaan ikinä ole huono asia.

Komulaisen sopimuksen myötä Hokki hakee joukkueeseen vielä kahta pelaajaa.

– Komu on jo näyttänyt tasonsa Mestiksessä ja hän tuo joukkueeseen lisää kokemusta. Hän tulee olemaan meille tärkeä kärkikenttien pelaaja, jolta odotetaan myös tehoja. Viime kauden vamma on saatu kesän aikana kuntoon ja se näkyy varmasti ensi kaudella kentälläkin, Hokin urheilutoimenjohtaja Joonas Karjalainen kommentoi.

– Tämän sopimuksen myötä joukkueeseen haetaan vielä kahta hyökkääjää.

Tuomas Komulainen oli Hokin johtavia pelaajia viime kaudella. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Repaleinen viime kausi kaivelee

KuKi-kasvatti kärsi viime kaudella loukkaantumisista. Komulaisen mukaan vammakierre on nyt selätetty.

– Tämä kesä on ollut erilainen, kun kävin heti kauden jälkeen olkapääoperaatiossa. Se on vaikuttanut kesän harjoituksiin ja viime kaudella se vaikutti omaan tekemiseen. Etenkin loppukaudesta pelaaminen oli haasteellista, kun olkapää piti teipata paksusti ja kentällä tilanteita piti hieman varoa, Komulainen myöntää.

– Etenkin alkukausi oli itselle todella vaikea, mutta loppupuolisko oli selkeästi parempi. Pisteiden valossa kausi ei ollut mitä halusin, mutta toisaalta en odottanutkaan pystyväni dominoimaan kentällä illasta toiseen ja tekemään joka ottelussa 3 pistettä, hän muotoilee.

Vaikeasta talvesta huolimatta Komulainen näkee viime kaudessa myös positiivista.

– Vaikka kausi oli repaleinen, niin koen menneeni pelaajana kokonaisvaltaisesti eteenpäin. Sain enemmän vastuuta etenkin alivoimalla ja aloituksissa. Nyt kun olkapää on täydessä iskussa, niin sitä ei tarvitse alitajuisesti varoa joka tilanteessa.

– Henkilökohtaisesti en ole asettanut ensi kaudelle mitään tavoitteita. Joukkueena pudotuspeleihin pääseminen on ensisijainen tavoite. Meillä on joukkueessa nuoria pelaajia, jotka pystyvät lyömään itsensä läpi ensi kaudella, mutta pudotuspelipaikka vaatii koko joukkueen onnistumista.

Hokki aloittaa joukkueen yhteisharjoitukset maanantaina 5. elokuuta. Ensimmäisen viikon joukkue harjoittelee Kajaanin jäähalliremontin takia Vuokatissa. Kajaanin kilpahalliin joukkue pääsee syyskuussa.

Komulainen haluaa nähdä Hokin tulevalla kaudella pudotuspeleissä. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Väriä ja huonoja juttuja pukukoppiin

Komulainen kuului viime kaudella Hokin kapteenistoon ja samalla johtaviin pelaajiin. Myös pukukopissa Komulainen otti roolia – monella tapaa.

– Ainakin yhtä huonoja juttuja tulee kuin ennenkin. Se on ihan hyvä, että pukukopissa on paljon tuttuja naamoja viime kaudelta, niin ne huonot jutut eivät tule monelle yllätyksenä.

– Toisaalta huonot jutut toimivat hyvin Hokin pukukopissa. (Tomi) Rautiokin huomasi sen heti alkukaudesta, Komulainen naureskelee.

Komulainen on jo joukkueen viides kuhmolaislähtöinen pelaaja. Muut joukkueen kuhmolaiset ovat Tuomas Ahtonen, Heikki Klemetti, Tommi Klemetti ja Juho-Ville Kyllönen.

– Onhan se yleisönkin kannalta kiva, että kentällä on paljon kainuulaisia pelaaja. Ja se on erityisen mukava juttu, että saatiin vielä yksi kuhmolainen lisää koppiin. Eikös joku niin joskus sanonut, että kuhmolaiset ovat hyviä äijiä, Komulainen veistelee viitaten Heikki Klemetin aiempaan kommenttiin kuhmolaisista.

– Toisaalta Ahtosella on nyt isot saappaat täytettävänä, jos aikoo tuoda uutena kuhmolaisena vielä jotain uutta huumoria koppiin, hän naureskelee.

Vaikka kopissa Komulaisen suu käykin tiheään tahtiin, sosiaalisen median pelottavaan maailmaan häntä on vaikea houkutella.

– Niihin en lähde, ei ole mun juttu. Onhan se toki hyvä, että joku siellä värittelee ja ottaa median haltuun. Risto Mattila on kunnostautunut siellä kesän aikana hyvin, tai ainakin nuorempi painos Jare, Komulainen nauraa ja viittaa Hokin aiempaan sopimusjulkaisuun.

Pelaajatilastot – Tuomas Komulainen

Hokin sopimustilanne 28.7.2019

Maalivahdit (3):
1 Teemu Seppänen 2020
30 Juho Järvinen 2021
74 Tomi Rautio 2020

Puolustajat (9):
2 Risto Mattila 2020
4 Toivo Pennanen 2020
5 Konsta Vihonen 2020
6 Jere Kiviniemi 2020
7 Valtteri Ilomäki 2020
8 Eetu Martikainen 2020
9 Juho-Ville Kyllönen 2020
18 Joni Kuoppala 2020
77 Alejandro Ramirez 2020

Hyökkääjät (16):
3 Tuomas Ahtonen 2020
11 Jesse Niskanen 2020
14 Markus Still 2020
15 Heikki Klemetti 2020
17 Jussi Vikholm 2020
19 Lassi Liljamo 2020
21 Christoffer Seppelin 2020
22 Miko Kilpeläinen 2020
23 Riku Korhonen 2020
24 Samu Pyykkönen 2020
25 Teemu Kemppainen 2021
27 Tommi Klemetti 2020
28 Olli Suoraniemi try-out
31 Mikko-Matti Paakkola 2022
44 Tuomas Komulainen 2020
47 Jesperi Viikilä 2020