TUTO Hokin vastustajaksi puolivälierissä

Kajaanin Hokki saa vastaansa keskiviikkona alkavissa puolivälierissä runkosarjassa seitsemänneksi sijoittuneen TUTO Hockeyn. Runkosarjassa keskinäisten otteluiden voitot jakaantuivat tasan 2-2.

Hokki saa vastaansa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella viime kevään pronssiottelun tapaan TUTO Hockeyn. Keväällä Hokki oli vahvempi lukemin 2–5, mutta kuluvan kauden aikana pelit ovat menneet tasan 2-2. Runkosarjan otteluissa joukkueiden välillä ei nähty kuin kotivoittoja, kun Hokki piti pisteet Kajaanissa 2–1- ja 4–1-voitoin ja TUTO puolestaan voitti Turussa luvuin 3–1 ja 3–0. Kajaanissa tiedostetaan turkulaisten kokemuksen määrä.

— TUTO on kokenut Mestis-joukkue, viime perjantaisen pelin perusteella myös erittäin vaarallinen joukkue. Sen kokemuksen takaa löytyy myös pelitaitoa monelta pelaajalta, kuvailee Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

TUTOn paitaa kantaa erittäin vaarallisia pelaajia, kuten nelinkertainen SM-liigan puolustajien maalipörssin voittanut Markus Seikola ja joukkueen kultakypärää lähes koko kauden kantanut Jasper Lindsten, joka keräsi runkosarjassa tehot 11+30=41.

— Heillä on kokeneita ja hyviä pelaajia, mutta sitten kun peliin mennään niin sitten otetaan miehestä mittaa, niin fyysisesti ja pelitaidollisesti. Me tiedetään, että heillä on tietyt pelaajat on urallaan jotain saavuttanut, mutta nyt on tämä ottelusarja ja tässä nähdään ketkä nousevat esiin Hokilta ja ketkä TUTOlta, Hokki-luotsi puntaroi.

Turkulaisten joukkueessa kävi runkosarjan aikana ovi, kun päävalmentajana kauden aloittanut Ismo Lehkonen lähti joukkueesta ja tilalle palkattiin Miika Elomo. Joukkueen pelaaminen ei ole kuitenkaan muuttunut radikaalisti eri suuntaan.

— Perjantain peli oli hyvin samanlainen ja saman henkinen kuin kaikki kolme aikaisempaa kohtaamista. Hyvin samanlaista oli pelaaminen uuden valmentajan alaisuudessa kuin Lehkosen alaisuudessa, ei siellä hirveästi lähdetä peruuttelemaan. Ainahan siellä jotain nyansseja on ja jokainen valmentaja haluaa tuoda omaa peliin, mutta yleiskuva oli aikalailla sama mitä oli aiemmin tällä kaudella, arvioi Laukkanen.

Hokki kohtaa TUTO Hockeyn puolivälierissä. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Hokki kohtaa TUTO Hockeyn puolivälierissä. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Ottelusarjassa nähdään myös erittäin pitkät matkustukset Turun ja Kajaanin välillä, kun matkaa kertyy yli 600 kilometrin verran yhteen suuntaan. Erityistä hyötyä ei matkustamiseen tottuneet kajaanilaiset näe otteluparissa.

— En osaa sanoa mikä on etu ja mikä on haitta, kilometrimäärä on kuitenkin molemmilla sama. Välimatka on iso, se on selvää. Jos se ei nyt tällä ensimmäisellä viikolla näy, niin mahdollisesti neljännen pelin jälkeen alkaa näkymään matkarasitusta. Kaksi asiaahan siinä nousee esiin, pelin taso laskee ja loukkaantumisriski kasvaa kun pelaajat joutuvat väsyneenä pelaamaan. Sekin on kyllä molemmilla sama ja kilometrit on yhtä pitkät Turusta Kajaaniin kuin Kajaanista Turkuun, sanoo Laukkanen.

Aiemmin jo oman joukkueen pelaamisen tasoon tyytyväisyytensä ilmaissut Laukkanen näkee ettei omaa tekemistä tarvitse lähteä muuttamaan TUTO-sarjaan lähdettäessä.

— 50 peliä ollaan menty oman pelaamisen kautta ja samalla linjalla jatketaan, ei tässä tarvi hirveästi miettiä eikä ole mahdollisuutta vedellä kaneja hatusta, kommentoi Hokki-luotsi.

Hokki joutuu lähtemään pudotuspeleihin ilman joukkueen kapteenia Mikael Seppälää ja Sakari Turtiaista, joiden kaudet ovat paketissa. Lisäksi Ville Rajala ja Christoffer Seppelin ovat sivussa TUTO-sarjan ajan. Alkuviikon otteluista sivussa on myös kuumeen vuoksi Tuukka Smura. Positiivisena asiana on runkosarjan päätöskierrokset sivussa olleen Matti Kaarlelan paluu takaisin pelaavaan kokoonpanoon. Kokoonpanoaan Hokki täydentää A-juniorien Olli-Pekka Tuikalla, Juho-Ville Kyllösellä, jotka liittyvät joukkueen harjoitusvahvuuteen ja kokoonpanossa aiemmin kuluvan kauden aikana käyneellä Lari Kukkohovilla.

Puolivälierien aikataulu: Ke 16.3. klo 18.30 Hokki – TUTO Hockey
Pe 18.3. klo 18.30 TUTO Hockey – Hokki
La 19.3. klo 17.00 Hokki – TUTO Hockey
Ma 21.3. klo 18.30 TUTO Hockey – Hokki
Ke 23.3. klo 18.30 Hokki – TUTO Hockey (tarvittaessa)
Pe 25.3. klo 18.30 TUTO Hockey – Hokki (tarvittaessa)
La 26.3. klo 17.00 Hokki – TUTO Hockey (tarvittaessa)