TUTO Hokkia vahvempi Turun perjantai-illassa

Kajaanin Hokki matkasi perjantaina Turkuun, josta ei lisäpisteitä kertynyt TUTO Hockeyn ollessa parempi lukemin 3–0. Hokki jatkaa pelejään heti lauantaina LeKin vieraana.

Hokin ja TUTOn välisessä ottelussa perjantaina jouduttiin odottamaan ensimmäistä maalia toisen erän loppupäähän asti. Lopulta avausmaalin verkon perukoille mätti kotijoukkueen Anssi Virkki. TUTO-pakki pääsi kävelemään b-pisteelle ja iski rannelaukauksen Tuukka Smuran maalin takaylänurkkaan ajassa 36.06. Puolitoista minuuttia Virkin maalin jälkeen TUTO pääsi iskemään uudelleen, kun Niko Tuhkasen laukaus pomppi Miikka Tuomaisen kautta Hokki-rysään. Kolmatta erää kerettiin pelata vain 17 sekuntia, ennen kuin Teemu Elomo lisäsi kotijoukkueen johdon lukemiin 3–0. Samaiset lukemat olivat myös ottelun loppulukemat.

— Nolla maalia tehtiin, se nyt tarkoittaa sitä ettei meidän maalintekopelaaminen ollut kovinkaan päättäväistä. Sen lisäksi kun oma ykkösketju häviää tasaviisikoin pelaamisessa 0–2 niin ei sekään tälläisessa pelissä ole hyvä meriitti, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen ottelun jälkeen.

Hokin kokoonpano muuttui illan myötä, kun joukkueen kapteeni Mikael Seppälä joutui jättämään pelin kesken ensimmäisen erän aikana otettuaan Rasmus Kulmalan kovan taklauksen vastaan.

— Katsotaan nukutun yön jälkeen, mitkä on miehen tuntemukset. Katsotaan rauhassa, on mahdollista että tarkemmat tutkimukset siirtyvät maanantaille Kajaaniin. Ei missään nimessä peluuteta huomenna, jos pelaajasta itsestään tuntuu että jotain vammaa on, Hokki-luotsi arvioi.

Runkosarjansa Hokki päättää lauantaina, kun linnapaidat pelaavat Lempäälässä LeKiä vastaan. Hokin leirissä nähdään paljon parannuksen kohteita Lempäälän peliä silmällä pitäen.

— Täytyy pitää aika tarkkaan palaveria tästä pelistä ja nimenomaan tuosta, kun meidän oma pelaaminen ei ollut hyvää. Tänään pidetään palaveria sanallisesti ja huomenna katsotaan videolta ja saada sitä kautta ryhti takaisin tuohon meidän pelaamiseen, päättää linnapaitojen käskyttäjä.

Mikael Seppälän peli päättyi ennen aikojaan TUTOa vastaan. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Mikael Seppälän peli päättyi ennen aikojaan TUTOa vastaan. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Maalit:
36.06 1-0 Virkki (Elomo, Kulmala)
37.35 2-0 Tuomainen (Tuhkanen, Seikola)
40.17 3-0 Elomo (Lindsten, Seikola)

Torjunnat:
Tuukka Smura 9+15+6=30
Kaapo Kähkönen 15+7+6=28

Jäähyt:
Hokki 2x2min
TUTO Hockey 4x2min

Yleisöä: 1919

Seuraava ottelu: LeKi-Hokki Lempäälän jäähallissa 12.3 kello 17.00