TUTO vei voiton Hokista kotonaan

Hokin lauantainen vierailu Turkuun ei kasvattanut kajaanilaisjoukkueen pistepottia, kun TUTO vei voiton kotonaan lukemin 4–2 (1-1, 2-1, 1-0). Hokin ottelut jatkuvat keskiviikkona, kun SaPKo saapuu Kajaaniin ilmaisottelussa.

Kajaanin Hokin ottelut jatkuivat perjantaisen Espoo United -voiton jälkeen heti launtaina, kun linnapaidat kohtasivat TUTOn vieraissa. Ottelun avausmaalista vastasi kotijoukkue tasan yhdeksän peliminuutin jälkeen, kun Tuukka Pulliainen iski kiekon ylivoimalla Tuukka Smuran selän taakse. Hokin vastaus tuli ajassa 11.57. Samuli Tanhuan toimitus maalille kimposi Niklas Näpin kautta Markus Korkiakoskelle, joka oli helppo työ laittaa kiekko takatolpilta TUTO-maaliin.

Toisessa erässä turkulaiset karkasivat 3-1-johtoon tekemällä kaksi maalia. Ensin Kalle Valtola iski kiekon b-pisteiden välistä sisään ja vain 41 sekuntia myöhemmin Aki Juusela lisäsi johtoa samoilta jalansijoilta. Ennen erän päätöstä Hokki kavensi johdon takaisin yhteen maaliin. Markus Korkiakoski kaapi aloituksen Risto Mattilalle, jonka levityksestä Niklas Näppi kiskaisi kiekon ohi Karolus Kaarlehdon.

Kolmannessa erässä nähtiin vain yksi osuma, jonka iski TUTOn Juho Virtanen. Virtasen maalin myötä täysi pistepotti jäi turkulaisjoukkueelle luvuin 4-2.

— Ei tappioon voi hirveän tyytyväinen tietystikään olla. Pelissähän oli paljon hyvää, mutta toisen erän maaleissa oli tiettyä puutteellisuutta puolustusalueen puolustuspelaamisessa. Liian helpolla annettiin niitä maaleja, tuon tasoista joukkuetta vastaan ei noin köykäisiä maaleja passaisi antaa. Se antoi illalle suuntaa, he pääsivät siinä parin maalin karkumatkalle, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi.

— Taisteluun voi olla tyytyväinen, tänään oli yksi ensimmäisistä kerroista tälle kaudelle, että parin maalin tappioasemassa pystyttiin tekemään hyökkäyspeliä ja järkeviä sommitelmia saada kavennusta ja tasoitusta. Ne ei tänään tuottanut tulosta. Tulosta täytyy kunnioittaa ja tietysti harmittaa, Hokki-luotsi päättää.

Markus Korkiakoski oli mukana Hokin molemmissa osumissa lauantain ottelussa. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Maalit:
9.00 1-0 Pulliainen (Keinänen, Nummelin) YV
11.57 1-1 Korkiakoski (Näppi, Tanhua)
24.56 2-1 Valtola (Keinänen, Kuru)
25.37 3-1 Juusela (Virtanen, Tuohilampi) VoM
38.44 3-2 Näppi (Mattila, Korkiakoski) YV
53.12 4-2 Virtanen (Juusela, Wilenius)

Torjunnat:
Tuukka Smura 14+8+11=33
Karolus Kaarlehto 12+10+12=34

Jäähyt:
Hokki 6x2min 1x10min (Ollikainen)
TUTO Hockey 7x2min

Yleisöä: 1883

Seuraavat ottelut:
Hokki – SaPKo ke 22.2
Hokki – LeKi pe 24.2